Het palet van 2007 [jaaroverzicht]

Vuurwerk achter het belfort Nen gelukkigen oudejaarsdag aan u allen. Over een kleine 24 uur hebben we 2007 voorgoed in de geschiedenisboekskes ingeschreven, dus is het de hoogste tijd om even terug te blikken op de laatste 12 maanden, waarin u van mij niet minder dan 300 berichten in uw maag gespiest kreeg.

Geen hond zit er op te wachten, maar toch krijgt u van mij – net als vorig jaar – het jaaroverzicht van deze blog.

Het is een speciaal jaar geweest voor Webpalet. Deze blog bestaat ondertussen bijna twee jaar, en is zijn kinderschoentjes stilaan ontgroeid. Dat is ook te merken aan het aantal lezers en reacties, dat dit jaar de hoogte is ingeschoten (73.000 bezoekjes in 2007). En in maart kreeg deze blog ook een serieuze opfrisbeurt, met een nieuwe layout en nieuwe functionaliteit.

Maar toch. Ondanks al die veranderingen en groei is het een vrij rustig jaar geweest voor deze blog. Geen grote experimenten zoals het spam-experiment van vorig jaar. Geen vervolgreeks zoals het succesvolle ‘Fotografie in mensentaal’. Waarvoor mijn excuses. Dat rustiger tempo had natuurlijk alles te maken met het drukke tempo dat mijn eigen leven dit jaar gekend heeft: koophuisje zoeken, tekenen voor huurhuisje, verhuizen, en vooral: kindje kopen. En zo maak ik toch nog iets goed: dankzij Biebelweb/Kobeweb kreeg u dit jaar 2 blogs voor de prijs van 1 🙂

Maar goed. Tijd voor chronologie!

Januari

Het jaar begon wat verschietachtig voor mij. Per 1 januari was mijn domeinnaam (titeca.net) verstreken (en niet vernieuwd) wegens een foutje bij mijn hosting provider, waardoor mijn gehele digitale identiteit in één klap gewist was. Ik kan u zeggen: het doet vies. Gelukkig is het euvel relatief snel verholpen, en ik heb van mijn provider de nodige cadeaus gekregen voor deze grote fout…

Grappig in januari: het badkamerkastje met intern geheugen van dunaldi en de slanke, jonge, lenige deerne van de fitness.

En nog in januari: Eveline en ik die groot nieuws te weten kwamen. Nieuws waarop u nog even moest wachten tot maart.

Februari

Begin februari werd bekend gemaakt dat Marktrock Leuven het voor bekeken hield. Oud nieuws ondertussen, want deze zomer vond in Leuven gewoon weer Marktrock plaats zoals steeds, maar dan wel anders. Non-nieuws dus.

Groot nieuws op persoonlijk gebied zat er echter aan te komen, en omwille van dat groot nieuws waren Eveline en ik zeer actief op zoek naar een nieuwe woonst. Met als perspectief voor mij een pendelaarsbestaan. Vandaar dat ik in februari een eerste oproep deed rond ervaringen met vouwfietsen, waar ik ondertussen al negen maanden een gelukkige eigenaar van ben.

Maart

Na enkele andere Vlaamse steden vonden we met enkele Leuvense bloggers dat het tijd was voor een Leuvense bloggersbijeenkomst. Die is er gekomen op 3 maart, met de eerste BlogMeet Leuven: Bloggers aan de Dijle.

De eerste oproep kwam er in januari. Wat discussievoer voor aan tafel kreeg u van mij begin maart. En op 3 maart was het dan zover: de eerste Leuvense BlogMeet.

We hebben ons geweldig geamuseerd die avond, en ik kan u al verklappen dat er een vervolg komt in 2008!

Maar goed, hét nieuws van maart kwam er op 21 maart. Na een lange aanloop vol teasers en anticipatie naar deze nieuwe lente kreeg u op 21 maart belangrijk nieuws, en dat in een nieuwe layout. Want na meer dan een jaar was onderstaande layout wat gedateerd geraakt:

De oude layout

Bovenop die nieuwe layout kreeg u er ook nog een hoop nieuwe functionaliteit bij.

Een eerste echoMaar het belangrijkste nieuws was natuurlijk de aankondiging van onze zwangerschap! Eveline en ik waren in verwachting van ons eerste kindje, en om dat kindje in een rustige omgeving te ontvangen zouden we in mei verhuizen naar Dendermonde. De codenaam van ons kleintje was toen nog Biebel, en samen met dit nieuws konden we de geboorte van een nieuwe website – Biebelweb – aankondigen.

Ondertussen zijn we meer dan negen maanden verder en weten jullie natuurlijk allemaal dat Biebel onze kleine, lieve Kobe geworden is, en dat zijn webstekje tegenwoordig Kobeweb heet.

April

De eerste dag van april is 1 april, en dan neem je elkaar traditioneel in het ootje. Mijn eigen poging was om mijn lezers voor te houden dat er hier gratis muziek te rapen viel in ruil voor poëzie, maar er zijn niet bepaald veel mensen ingetrapt. Ach ja, het was een poging.

Nog zo’n grap: in april werd de eerste versie gepubliceerd van de lijst met de 100 meest invloedrijke bloggers van Vlaanderen. Bibi stond daar op plaats 19. Eerder grappig dan wat anders. Ondertussen is de lijst reeds aan een aangepaste editie toe, en ben ik (al wat meer terecht) naar plaats 93 verwezen.

April luidde op deze blog ook de geboorte van een nieuwe rubriek in: Plugin op woensdag. Mijn bedoeling was om elke woensdag een bespreking van een of ander stukje software te brengen. Die bedoeling is schromelijk mislukt wegens tijdsgebrek, maar de rubriek is nog niet ten dode opgeschreven! Ik blijf in 2008 mijn best doen om plugins te bespreken…

Mei

Mei, de maand waarin een hoofdstuk van mijn leven afgesloten werd en een ander aangesneden. Na 10 jaar Leuven ruilde ik in mei de studentenstad om voor Dendermonde. Meer dan een half jaar later kan ik jullie geruststellen: we wonen zeer graag in Dendermonde 🙂

Ook het pendelaarsbestaan valt me heel goed mee, al ben ik blij dat ik deze kerstvakantie niet moet werken, en zo van de treinstakingen gespaard blijf.

Juni

Bolleke kleurJuni was voor ons een zeer rustige maand. Stilaan zwangerder en zwangerder worden, huisje inrichten, tuinervaringen opdoen, op vakantie trekken en naar de Leuvense stembus trekken om het land in een politieke impasse te steken waar het nog steeds niet uit is.

Juli

Ook juli verliep vrij rustig. En relax, want onze nieuwe zetels waren gearriveerd! Voor de rest ben ik nog eens verhuisd, maar dan op mijn werk.

Op 21 juli verscheen het laatste Harry Potter boek, en u kreeg van mij enkele toverraadsels mee.

Augustus

Naarmate de zomer vorderde, werd het voor ons drukker en drukker, want de geboorte van ons kleintje naderde met rasse schreden, en Eveline liep een zomer lang hoogzwanger rond, dolgelukkig dat er dit jaar geen hittegolf in zat.

Terwijl we allerlei voorbereidingen troffen, miste ik een hele rij films, vond ik nog wat tijd om de laatste Harry Potter te lezen en ging ik kijken naar de Fixkes in Ieper.

Verder waagde ik me al aan een kleine voorspelling van hoe ons kleintje er ging uit zien, en gelukkig zat ik er ver naast.

Fotomix

September

September was natuurlijk dé maand van onze Kobe. Terwijl ik mezelf bezighield met geboortekaartjes op elkaar stapelen, werden we behoorlijk ongeduldig (want Evelines buik stond op springen). Eens 21 september geworden – de uitgerekende datum – werd het echt wel balen, maar tenslotte werd ons geduld beloond, en werd ons een flinke zoon geboren: Kobe Rune Bruno Titeca, op 22 september om 11.14 u.

Kobe na zijn geboorte

De dagen na de geboorte werd het heel rustig op de blog, omdat ik van het ene naar het andere rende, en natuurlijk zoveel mogelijk bij vrouw en kind in het ziekenhuis wilde zijn. ‘s Avonds bij het thuiskomen brak mijn vrijgezellenbestaan dan aan.

Ondertussen is onze Kobe meer dan drie maanden oud, en we genieten met volle teugen van elk moment!

Gaaaah!

Oktober

Onze Kobe mag dan misschien wel een blogbaby zijn, maar zo zijn er nog geboren, dit najaar. Janne bijvoorbeeld in september, bij medeblogger Lien. Of Ella, bij Goya, begin oktober.

Goya was er als jonge papa ook bij op de Flickr-meeting, die op 21 oktober plaats had in Leuven. Het leverde een leuke namiddag en een set leuke plaatjes op…

Het Leuvense stadhuis

November

In november heb ik blijkbaar heel veel tijd met mijn jonge gezinnetje doorgebracht, want ik kan geen enkel artikel selecteren dat de moeite is om voor het nageslacht te bewaren 🙂

Zoekt u zelf gerust het archief af 🙂

December

En dan zijn we bij de laatste maand van het jaar beland. De feestmaand, waarin de warenhuizen traditioneel het beste van zichzelf geven. De maand waarin ik mijn ietwat chaotisch gestarte Photoshop-cursus mocht geven. De maand waarin Kobe, Eveline en ik op professionele fotosessie mochten.

Maar vooral: de Music For Life maand. Eind november was ik nog wat bang of de eerste editie kon geëvenaard worden, maar uiteindelijk heb ik enorm genoten van de opbouw, de start, de veilingen, de tv-uitzending en de tics.

Veul vollek

En uiteindelijk werd het even écht winter, en kregen we een laagje sneeuw.

Kerstboom

Al bij al een zeer goed gevuld 2007, maar op bloggebied kan er altijd nog een tandje bij.

Tot in 2008!!!

Reageer!