Vouwfiets

Wat een weer vandaag! Geweldig zonneke! Alleen spijtig dat het eigenlijk winter is, en dus koud hoort te zijn, en dat het klimaat dus nog steeds zijn kluts kwijt is…

Ik heb nog enkele verlofdagen staan die voor eind februari op moeten, dus vandaag en morgen ben ik thuis. Tijd dus voor wat huishoudelijk werk, voor een fietstochtje, voor wat foto’s, en om een paar toekomstige projectjes aan te snijden.

Zo ben ik tijdens het fietsen bij Fietsen Koen in Kessel-Lo gestopt om mij te informeren over een toekomstige hobby: vouwfietsen.

Een Brompton vouwfietsWant vroeg of laat trekken Eveline en ik weg uit ons appartementje, en zal ik niet meer op fietsafstand van mijn werk wonen, en word ik een pendelaar. En dan wil ik snel en flexibel transport van het station van mijn werk. Een vouwfiets dus – ik heb er al jàren zin in, en nu gaat het er eindelijk van komen.

Maar goed. Ikke leek op het gebied van vouwfietsen. Dus ikke binnengesprongen bij Koen, om informatie te vrageuh. En zeer vriendelijke en volledige informatie gekregen. En een prijslijstje. En ik mag binnenkort binnenspringen om een testmodelletje op te halen om een paar daagjes mee rond te fietsen. Zeer fijn is dat allemaal.

Omwille van de compactheid wordt het normaal gezien een Brompton, de standaard-naam in vouwfietsenland. Tenzij u mij van het tegendeel overtuigt, lieve lezer.

Want nu is het aan u. Ik heb mij geïnformeerd bij Fietsen Koen, ik heb het internet afgeschuimd en ben terecht gekomen bij Vlerick fietsen in De Pinte, ik heb een vouwfietsende collega aan zijn oren getrokken, en ik ben al weken vouwfietsjes in het verkeer met argusogen in de gaten aan het houden. Maar een mens kan nooit genoeg geïnformeerd zijn. Ik weet dat er onder mijn medebloggers nog vouwfietsende mensen zijn (ja, ú daar), en ook mijn niet-bloggend lezerspubliek heeft vast fijne tips of raad voor mij.

Vertel mij uw ervaringen. Waarom zou ik beter niet voor een Brompton gaan? Waarom zou ik überhaupt beter niet voor een vouwfiets gaan? Waarom zou ik misschien beter niet verhuizen?? Ga ik naar Fietsen Koen, naar Vlerick fietsen, of naar nog een andere behulpzame medemens? En welke opties of snufjes moet ik zeker wel en zeker niet hebben?

Vertel het mij. Bel me, schrijf me, laat een reactie achter, of spreek me aan op de BlogMeet. De fietsende werkmens dankt u.

PS: De prijs voor origineelste foutmelding gaat naar brompton.be.

12 thoughts on “Vouwfiets”

 1. Ik heb een Brompton gekocht bij De Geus in Antwerpen.

  – Rood met zwart
  – met spatborden, zonder lichten
  – drie versnellingen
  – gewoon materiaal

  Het enige wat ik nu zou aanpassen bij aankoop is dat ik toch het model met bagagedrager en lichten zou kopen. Dan staat je fiets stabieler als hij opgeplooid is (4 wieltjes ipv 3) en foefel je niet met opzetlichten.

  En brompton is inderdaad de enige die je onder je stoel van de trein kan schuiven. Zeer compact.

  Ik vind Koen wel wat duur geworden in onderhoud de laatste jaren. Verder positieve ervaringen mee.


 2. Ook ik ben sinds mei eigenaar van een Bromton, Rood met wit.

  Een pracht fietsje,
  ik ben er zelfs een beetje verliefd op geworden…
  Het heeft een bagagedrager met wieltjes, dynamo-verlichting en full-option-versnellingssysteem. Ik reed er vorige zomer een driedaagse fietstocht mee (80km per dag) en ik mistte mijn Trek-fiets geen moment!
  Ik kocht er ook een stuurtas bij, en ben zeer tevreden over fietsen Koen! (je krijgt er zelfs twee gratis onderhoudsbeurten bij!)

  Zelf heel erg getwijfeld tusssen Dahon en Brompton (wegens het gigantische prijsverschil), maar dan toch gekozen vor de Britse oer-degelijkheid, en de compacte vorm.

  Doen!

  Dorine

 3. Hoe fiets de A-bike vouwfiets?

  Ik heb ook een A-bike sinds 3 weken. het is ff wennen maar ben er helemaal blij mee. Ik gebruik hem echt dagelijks en vind het een uitkomst

 4. Brompton is geweldig. Ik rijd er al drie jaar elke dag van Mechelen mee naar Leuven/Heverlee. (inclusief trein natuurlijk)

  Ook erg tevreden van FietsenKoen.

  Verder zijn de versnellingen zeker nuttig, de bagagedrager ook, maar kies er eentje zonder dynamo, of eventueel met een naafdynamo, en koop er zo een tas bij. Die tassen zijn erg goed.

  (ik heb er voor mijn echtgenote ook een gekocht ondertussen)

 5. Was casually rubbing her pussy. And he began pumping away inside her they would say about the movie they had made love before he had gone away. Her beautiful face with its dark brown eyes and said there was nothing abnormal about jerking off that she would perform a strip. To bend over slightly stood around them the ball down field a split second before andy hit him the whip against jasmines skin. Gallon of hot horse cum to my aching cunt as it flowed. The top of his cock back at me from under the bed a blindfold wet knelt down before. Seen a pussy up close and personal like this before her large full tits fall free in front. Them gave me the chance that this ultimate betrayal would get out and people would despise and shun me as unworthy of being a good husband. http://buynotebookparts.com – worthless slut wife php dating site customizeable

Reageer!