Charmeweekend in Domburg

Zo af en toe eens ertussenuit, dat kan toch plezant zijn zeg!

Vrijdag en zaterdag hebben Eveline een Bongo-bon voor een charmeweekend opgebruikt in het Nederlandse Domburg, aan de kust, in de Zuid-West-hoek van Nederland. U weet wel, Nederland, het vlakke land.

Le plat pays

Het was een heerlijk weekendje uit met ons tweetjes / drietjes, en het zeer wisselvallige weer kon de pret niet bederven.

Onze foto’s vind je terug in een Flickr-set of in een slideshow, en een kleine selectie vind je in de rest van dit artikel.

Aan de cadeaubon zat – naast ons verblijf – ook nog een welkomstaperitief vast, een cadeau dat we graag ontvingen, in de rustige en rustieke ontvangstkamer van Hotel Wilhelmina.

Aperitief

Het hotel bevond zich op 100 meter van de Nederlandse kustlijn, waar het dit weekend bijzonder rustig was.

Verboden te vliegen

Strand Trap

Zee

Uiteraard was de wandelcapaciteit van de zwangere Eveline nog steeds beperkt, maar als we denken aan de moeizaamheid en de problemen van enkele weken geleden, dan kunnen we alleen maar dolgelukkig zijn met de vlotheid waarmee Eveline zichzelf, haar buik en de inhoud dit weekend langs de Hollandse kustlijn heeft geleid.

Zwanger

Er bleef zelfs kracht over om het plaatselijke bos langs de zee een handje toe te steken. Alle bomen hadden daar de neiging van de zee weg te groeien (had vermoedelijk iets met de wind te maken), waardoor ze wel een stut konden gebruiken.

Eveline stut 's ochtends de bomen Paaltje

Al kon ze niet op tegen de beukende wind in Westkapelle, waar de Nederlandse kustlijn een bocht neemt. De wind op de dijk was ongezien en ongevoeld, en maakte dat Eveline de trap niet op raakte.

Zwangere vrouw waait weg Woeste zee

En dat ondanks het fantastische en uitgebreide ontbijtbuffet!

Ontbijt

Overigens was de terugweg ook het ideale moment om onze kennis van de Nederlandse faciliteiten wat bij te stellen: waar we bij het heengaan door de Westerscheldetunnel langs Terneuzen gereden waren, wilden we bij het terugkeren graag de overzetboot van Vlissingen naar Breskens nemen… tot we ter plaatse waren en na een half uur zoeken naar de inscheepterminal tot de constatatie kwamen dat deze sinds een jaar of vijf enkel nog toegankelijk is voor voetgangers en voor fietsers, en niet langer voor auto’s. 🙂

De tocht langs huis bracht ons uiteindelijk langs Oostkapelle, Westkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Serooskerke, Meliskerke, Biggekerke (knor) en Koudekerke, en dat voor een protestants land!

Al bij al een heel fijn en geslaagd weekendje Nederland!

Trap - Dijk - Zee - Lucht

Reageer!