Verwerkt

Voila se, ze staan erop. Van den eersten tot de laatsten. De foto’s van de Flickr Meetup in Leuven vorige zondag, zijn verwerkt, bewerkt en op Flickr geflikkerd. Je vindt ze terug in een Flickr-set (klikkie-klik voor slideshow), en natuurlijk ook in de pool waarin de foto’s van alle deelnemers verschijnen. De komende tijd mag je de mooiste exemplaren ook verwachten in de rubriek ‘Foto op zaterdag’ op deze blog.

Spaans kwartier

Zoals reeds eerder gezegd heb ik mij ook eens gewaagd aan een paar HDR-experimentjes. Kort gezegd zijn dat drie of meer foto’s die vanop een statief getrokken worden, met dezelfde compositie maar telkens een andere belichting. De verschillende foto’s worden gecombineerd in één foto met een groot belichtingsbereik.

Stadhuis aan het HDR-steegje

Bovenstaande foto (klik voor vergroting) is zo’n HDR-foto van het Leuvense stadhuis, gecombineerd met nog wat extra Photoshop-nabewerkingen…

Nogmaals: het was een fijne en leerrijke dag, en zeker voor herhaling vatbaar! Olé!

Bogen Lantaarn Vanondereeeeeuh! Sint-Jan-de-Doperkerk Fons smokin' a fag

6 thoughts on “Verwerkt”

  1. Helaba, zeg niet zomaar bogen tegen dakhaken! 😉 Die HDR lijkt een heel kunstmatig effect te geven. Is dat altijd zo, of is dat nog een kwestie van oefenen-en-dan-komt-dat-in-orde ?

  2. Ik vind heel dat HDR gedoe eigenlijk oerlelijk (just my 2cents). ‘t Doet me altijd denken aan die afschuwelijke verlichte schilderijtjes bij de meeneemchinees…

Reageer!