Bongo fotosessie

Er is in de Vlaamse blogosfeer de laatste tijd nogal veel geschreven over Bongo, de cadeaubon om iemand een ‘belevenis’ cadeau te doen.

Dat heeft alles te maken met het feit dat de mensen van Weekenddesk een reeks nieuwe Bongo’s gelanceerd hebben, een marketingbureau onder der arm genomen hebben, en dat dat marketingbureau bloggers heeft aangesproken om in ruil voor een gratis bon iets te schrijven over de belevenis.

En zo belandde een van de marketingjongens bij mij. Ik schrijf over fotografie, en ik ben net papa geworden, en dat maakte mij de geknipte kandidaat voor een ‘Fotosessie’ bon. Wij waren sowieso al fans van het Bongo-concept, en zeker deze bon sprak ons wel aan. Hoera, laat maar komen, meneertjes!

Familie Titeca - De Vos
© Foto Linde

In het Bongo-boekje stond een ruime selectie fotografen van over heel het land, met bij elke fotograaf een reeks voorbeeldfoto’s. Leuk was dat, en vooral handig: de dichtsbijzijnde fotograaf schrok ons wat af wegens overwegend foto’s van halfnaakte vrouwen in het boekje – niet echt waar we naar op zoek waren voor een familieportret.

Uiteindelijk zijn we beland bij Foto Linde in Harelbeke, aangezien dit dicht bij onze ouderlijke thuis is, haar foto’s ons wel aanstonden, en ze een interessant aanbod binnen de bon had (een shoot, een boekje en een vergroting).

En kijk, hierboven en hieronder ziet u het resultaat. We zijn langsgegaan met onze Kobe, die zich drie kwartier lang heel flink gedragen heeft in de fotostudio. Onze jongen heeft zich in flink wat houdingen en bochten moeten wringen voor de foto’s, en hij was wat moe, maar hij was desalniettemin een beeldig model. Het hielp natuurlijk dat fotografe Linda op een rustige manier met kindjes omkon, en ons ook heel erg op ons gemak stelde, het was een leuke fotoshoot!

Kobe
© Foto Linde

Een weekje later mochten we langsgaan om de contactjes en ons boekje op te halen, en het resultaat is beeldig! Uiteraard kregen we geen digitale beelden mee, dus bovenstaande foto’s zijn lage-resolutie-scans die het origineel oneer aandoen.

Kortom: tevreden mensen hier. De Bongo-bon werd met plezier opgesoupeerd, we hebben mooie familiefoto’s, en het was voor mij als amateur-fotograaf ook wel eens leuk een echte studio binnen te stappen en zelf voor de lens te staan in plaats van erachter.

Meer van dat! 🙂

Update: Ondertussen heeft mijn vrouw Eveline ook haar bevindingen neergepend.

5 thoughts on “Bongo fotosessie”

Reageer!