500 GB

Deze week heb ik in dunaldi een harde schijf van 500 gieg gekocht, om backupjes te maken en fotootjes te stockeren. 500 GB. Mooi is dat. Nochtans. Als je het ding inplugt, dan komt je computer zeggen dat het een schijf is van 466 GB. Hoezo? Hoe komt dat? En waarom is mijn USB-stick van … Continue reading “500 GB”

Kindle

Er is de afgelopen weken nogal wat te doen rond de Kindle, een product van de grote internetboekhandel Amazon. Of zoals het wel eens genoemd wordt: de iPod van de eBooks. Wat is de Kindle? Een elektronische boekenlezer. De Kindle is een bakje met een groot scherm met een zwart-wit-scherm dat bijzonder weinig verbruikt, en … Continue reading “Kindle”

Music for Life

Hoera! Of Oei! Ik weet niet goed welk van de twee ik nu moet denken. Maar Music for Life, de benefietactie van Studio Brussel vanuit een glazen huis aan het station in Leuven, komt terug. Van 19 tot 24 december later Peter Van de Veire, Thomas de Soete en Siska Schoeters (Lambi-Bambi is er dit … Continue reading “Music for Life”

Sliplift

Geweldig! Van alle geweldige, innovatieve, praktische en goed gevonden ideeën, heeft vanavond het sympathiekste van heel den hoop De Bedenkers gewonnen: de onderbroekaantrekhulp, oftewel Slip-lift. Een oude man knutselt een praktisch rekje in elkaar om zijn zus te helpen, en hij wint er 25.000 euro mee. Schoon! Een dikke proficiat trouwens aan die vele andere … Continue reading “Sliplift”

Dexia-toren

De speciaal verlichte Dexia-toren, Het licht van de speciaal verlichte Dexia-toren, gereflecteerd op een buurtoren, gezien vanop perron 1 van het Brusselse Noordstation.

Elk zinne g’ndag

Herrinert u zich dit nog? Een dik jaar geleden is een filmpje van In De Gloria in de Amerikaanse show van Jay Leno beland, waar het voor waar werd aangenomen. Woeps. En dan duikt nu dit artikel op de blog van La Dernière Heure op, waarin onze Waalse vrienden zich afvragen of Vlaanderen niet uiteen … Continue reading “Elk zinne g’ndag”

Hemel

Een schitterende uit-het-leven-gegrepen bij Sponzen Ridder. Ik kan al niet wachten tot onze Kobe ons begint te verblijden met zijn malle uitspraken.

Merci bien

Vanochtend gespot op een binnendeur van de trein: Bedankt en tot ziens! Au revoir et à bientôt! Hmmm… au revoir en à bientôt, wil dat allebei niet zo een beetje hetzelfde zeggen? En vooral: waar is de ‘bedankt’? Hoe kunnen we in dit land ooit in vrede met elkaar leven als de Vlamingen wel bedankt … Continue reading “Merci bien”

Bestorming

Vanochtend op weg naar mijn werk een USB-kaartlezertje gaan halen in den Aldi. Een leuk dingetje voor weinig geld, waardoor ik voortaan mijn fototoestel niet telkens hoef aan te sluiten op mijn computer om mijn foto’s binnen te trekken. Ach man man man… Het blijft toch een gek ritueel hoor, de wekelijkse bestorming van den … Continue reading “Bestorming”

Bloedserieus

Afgelopen week ging het er weer bloedserieus aan toe in Leuven. Ik moet eerlijk zeggen: ik ben er niet geraakt dit jaar, voor mijn prikje. Geen half litertje bloed afgestaan. Volgende keer zeker beter! Ik ben evenmin in Leuven centrum geraakt deze week, dus ik heb ook niet kunnen controleren of Fonske dit jaar weer … Continue reading “Bloedserieus”

Eettrui

Ik heb een geniaal idee! Ben ik nog op tijd voor De Bedenkers? De eetbare trui! Voor jonge papa’s. Iedere keer onze Kobe tegen mij aanligt, ligt hij te sabbelen, te knabbelen en te tjoezen op mijn trui. Geeft toe, het zou toch leuker zijn voor dat kind als mijn trui samengesteld was uit voedzame, … Continue reading “Eettrui”

Gratis fonten

Gratis is goed. Gratis is leuk. Mooie lettertypes zijn goed. Mooie lettertypes zijn leuk. Mooie, gratis lettertypes zijn fantastisch! Mooie, gratis lettertypes zijn geweldig plezant! Bent u ook dol op schone design-letters, waar je op de koop toe nog eens niets voor moet betalen ook? Dan is dit artikel een kolfje naar uw hand! Nice! … Continue reading “Gratis fonten”

Felino

Deze middag in de supermarkt, afdeling fijne vleeswaren. Promotie. Op Italiaanse salami. “Salame Felino”. Salame Felino? Ik ken niets van Italiaans, maar ik weet wel wat feline in het Engels is, en ik weet welk beest Felix is. Salami van kattenvlees, nietwaar?