Een update

De blog een beetje liefde geven. Voila, het moet ook soms gebeuren.

“Wacht, ben je van plan om weer zeven blogposts per week te gaan schrijven, like in the ol’days?” Neen, dat nu ook weer niet. Maar af en toe zit ik met een ei dat ik op Mastodon, of Twitter, of de comments section van HLN, of de toog van café Onder den Toren niet kwijt kan. En daarvoor heb ik dan een blog.

  Er komt normaal gezien volgende week nog eens een lang artikel aan. En dus heb ik de blog achter de schermen een beetje geüpdatet. Nieuwe PHP-versie, nieuwe plugins, nieuw thema, en nog van die prutserijen.

  Maar misschien eerst even een update over hoe het met me is en waar ik mezelf zo allemaal mee bezig houd, in 2023. Want dat is maar zo beleefd, als ik een paar jaar niets van me laat horen.

  • Fotografie: Niet meer zo echt. Trouwe lezers van de blog weten dat ik hier heelder artikels geschreven heb over fotografie en er ook veel mee bezig was. Ik ben blij om te zeggen dat mijn succesvolle reeks “Fotografie in mensentaal” weer up and running is. De prentjes waren al een hele tijd ‘kapot’, maar met al het fixwerk dat ik de afgelopen week aan de blog gedaan heb, marcheert het weer. Content is ondertussen dik 15 jaar oud, maar vaak nog actueel. Hiep hoi. Maar mijn Nikon zit ondertussen al een paar jaar in de kast, wegens altijd een goeie iPhone op zak, en wegens te druk met andere dingen.
  • Gezelschapsspellen, bijvoorbeeld. Ik speel ze al met veel plezier heel mijn leven lang, maar de laatste jaren ben ik er ook zéér actief achter de schermen mee bezig. Ik ben designer en developer van solomodussen voor bordspellen, en ik ben bezig met de ontwikkeling van uitbreidingen voor bordspellen en doe grafisch werk voor Stonemaier Games. Meer over mijn bordspellenleven vind je op mijn Boardgamegeek-pagina, en op de pagina over “Karel de designer”. Je vindt er ook links naar podcasts waar ik een beetje gebabbeld heb.
  • Verbouwingen: Niet geheel ongerelateerd met het vorige: ik heb (bijna!) een verbouwing achter de rug. We hebben in februari dit jaar onze veranda afgesmeten, en ondertussen staat daar een schoon gemetseld kantoor/game room. Een plek om thuis te kunnen werken zonder in de living te zitten, maar ook een plek om mijn spellen op te slaan, te spelen, en te ontwikkelen. Sommigen zouden het “man cave” durven noemen.
  • Podcast: Na lange tijd een actieve commenter op de Slack van Tech45, een Nederlandstalige wekelijkse technologiepodcast, geweest te zijn, ben ik daar tegenwoordig regulier panellid. Bloggen in de micro, eigenlijk.

  Die verbouwingen en die podcast, die komen volgende week samen. Terwijl ik dit voorjaar mijn huis aan het verbouwen was, heeft de gadgetfreak in mij zich ne keer goed geamuseerd met “home automation”. Domotica, gelijk ze zeiden. “Hé Siri, doe de lampen uit” en toestanden.

  In aflevering 619 van Tech45 ga ik vertellen over mijn ontdekkingstocht doorheen de domotica. Philips Hue, Raspberry Pi, Apple Home, stopcontacten die MQTT spreken: ‘t is voor volgende week.

  En daar ga ik een begeleidende blog post bij schrijven. Voila, dat is eigenlijk wat ik wilde zeggen. Als de aankondiging van de blog post al zo lang is, dan belooft dat voor de eigenlijk blog post. 😛

  Maar ‘t was zo lang geleden…

  Een zicht op mijn nieuwe kantoor

  Reageer!