Een nieuwe lente, een nieuwe woonplaats

“Hoe gaat het eigenlijk nog met de huisjeszoektocht?” vraagt u zich misschien af. Inderdaad, vorig jaar heb ik een aantal keer een artikel geschreven over onze zoektocht naar een woonplaats in het o-zo-dure Leuven, steeds zonder succes. En toen werd het stil.

Maar kijk, ondertussen hebben we niet stilgezeten hoor. We hebben ons “herbrond” zoals dat heet. Of geheroriënteerd. We hadden na de zomer door dat het in Leuven niets zou worden (o.a. door de waanzinnige prijzen), en we wilden voorzichtiger worden in onze communicatie naar buiten toe. Vandaar ook de blogstilte over dit onderwerp.

Ondertussen hadden we echter wel beslist om verder te zoeken, en wel aan de andere kant van de Brusselse ring, meer naar onze roots toe. Als ideale woonplaats wilden we iets van waaruit het verre West-Vlaanderen niet meer zoo ver is, en iets van waaruit ons werk toch (pendelend) beschikbaar bleef.

Het Ros BeiaardDie zoektocht heeft ons naar Dendermonde gebracht, de stad van het Ros Beiaard, waar reeds een aantal vrienden van ons gekocht hebben.

Dat bracht ons bij een nieuw probleem: de moeilijke verplaatsing Leuven-Dendermonde in de avondspits, iedere keer we een huisje wilden gaan bekijken. We hebben veel mooie dingen gezien, maar ons droomhuis zat er tot nu toe niet tussen. En daarom (om naar het einde van dit spannende verhaal te gaan) hebben we onlangs beslist om voorlopig te huren.

We zijn op een heel leuk huurhuisje gestoten in Sint-Gillis-Dendermonde, en vanaf juni wordt dat ons nieuwe stekje. We verhuizen!!

Van daaruit gaan we samen de nieuwe wereld van het pendelen ontdekken, en rustig verder zoeken naar ons gedroomde kasteeltje. Yup, we worden Oost-Vlamingen. En we hebben er zin in!

Binnenkort op deze blog dus: schilder- en verhuisverhalen. En pendelverhalen. En ja, daarom dat ik plots zo geïnteresseerd was in een vouwfiets. 🙂

Volgend lente-bericht om 15 uur.

2 thoughts on “Een nieuwe lente, een nieuwe woonplaats”

  1. Welkom in de buurt, 🙂 Vergeet je locatie niet te updaten op Feedmap.
    Ik zit ergens op 5 km vogelvlucht denk ik.

    Buiten dat het een boerengat is, vergeleken met Aalst, zijn er toch mooie dingen te zien in de streek, zeker voor foto’s te nemen.

    Fietsttochten in de zomer langs de dijk naar Vlassenbroek bijvoorbeeld, wandelen doorheen “Bellebroek”, grote markt met mooie selectie van terrasjes, enz

Reageer!