2 jaar Webpalet

Kaarsjes

Als weblogs konden blazen, dan mocht Webpalet vandaag twee kaarsjes uitblazen. Wegens twee verstreken jaren sinds het eerste bericht.

Hip hip hoera dus, en we gaan gewoon verder op hetzelfde elan.

Voor de geïnteresseerden heb ik – net als vorig jaar – nog wat cijfertjes.

Het aantal bezoekers van deze blog is het afgelopen jaar flink de hoogte in gegaan. Waar er vorig jaar rond deze tijd dagelijks gemiddeld 186 bezoekers op deze pagina’s passeerden, zijn er dat dit jaar 315. Naast die 315 bezoekers, wordt de RSS-feed van deze blog nog zo’n 220 keer per dag opgevraagd.

Die 315 bezoekers bekijken dagelijks gemiddeld 450 pagina’s, oftewel 1,43 pagina’s per bezoeker.

Deze gemiddelde cijfers houden geen rekening met uitzonderlijke pieken, zoals de 3.000 hits die het artikel over deredactie.be opleverde op enkele dagen tijd.

Over het hele afgelopen jaar zijn er 109.359 pagina’s opgevraagd door 72.941 bezoekers, wat meer dan een verdubbeling is t.o.v. de 41.364 pagina’s die vorig jaar opgevraagd werden door 27.252 bezoekers.

Al dat bezoek levert mij momenteel een datatrafiek van zo’n 4,5 GB per maand op. Dat zijn enkel de teksten en de layout-elementen – de foto’s staan op Flickr.
Ook dat is een pak meer dan de 2,5 GB van vorig jaar, maar dat heeft ook veel te maken met de nieuwe layout die in maart werd gelanceerd, en die een stuk zwaarder is om in te laden dan de oude.

Nu, er viel ook heel wat te downloaden. Ik heb 314 artikels bijeengezeverd, en dat heeft 959 reacties van jullie opgeleverd. Ook dat is een pak meer dan de 248 artikels en 481 reacties van vorig jaar.

Jullie zijn met andere woorden een belangrijk deel van deze blog, waarvoor opnieuw mijn oprechte dank.

Blijf komen, blijf lezen, blijf reageren, en dan gaan we ons weer 12 maanden goed amuseren!

6 thoughts on “2 jaar Webpalet”

Reageer!