1 jaar Webpalet!

Een kaarsjeHip hip hoera, dit weblog bestaat vandaag 1 jaar!

Eén jaar geleden begon dit blogje voorzichtig, als een speel- en experimenteerruimte van de auteur.

Het was wat zoeken in het begin, maar 12 maanden en 248 artikels later heb ik mijn draai gevonden in welke kant ik uitga met deze blog. Het jaaroverzicht van 2006 kon je enkele weken geleden al lezen, en daarin staan fotografie, technologie, opinie en de belevenissen van Eveline en mij centraal.

Ik ben continu bezig met nieuwe ideeën voor artikels en veranderingen op mijn blog, maar ik vrees dat de tijd daarin mijn grootste vijand is. Ik was (al maanden) van plan om vandaag, bij deze verjaardag, een nieuwe layout te introduceren, nieuwe functionaliteit (zoals e-mail-notificatie) aan te bieden en meer uitleg te geven over bepaalde onderwerpen, maar ik heb het gevecht met de tijd grandioos verloren.

We gaan dus nog even verder op hetzelfde, voortbollende elan, en ik stel 21 maart – het begin van de lente – voorop als nieuwe datum voor veranderingen. Eens benieuwd wat mijn vrije tijd vindt van die datum…

Ook statistiekjes had ik jullie beloofd. Voor mooie grafiekjes ontbreekt de tijd me, en eerlijk gezegd denk ik niet dat jullie echt wakkerliggen van de bezoekersaantallen op dit stekje, maar als ge echt geïnteresseerd zijt: lees verder voor wat getallen in een notendop.

Enkele cijfertjes

Gemiddeld 186 bezoekers vinden momenteel dagelijks hun weg naar deze website. Het aantal effectieve lezers ligt echter hoger, want de RSS-feed van deze blog wordt dagelijks ook nog zo’n 150 keer opgevraagd. Die 186 bezoekers bekijken dagelijks gemiddeld 311 pagina’s, ofwel 1,67 pagina’s per bezoeker. Samen heeft mij dat in het eerste jaar 27.252 bezoeken opgeleverd, en 41.364 bekeken pagina’s. De populairste pagina’s zijn de fotografie-pagina’s, het spam-experiment, de bankkaart-pagina en de belspelletjes-verhalen.

Op een jaar tijd heb ik 248 artikels uit mijn mouw geschud, oftewel één per anderhalve dag. Die artikels hebben 481 reacties van jullie opgeleverd.

Mijn blog veroorzaakt momenteel zo’n 2,5 Gb dataverkeer per maand, aan tekst en layoutafbeeldingen alleen. Dat zou nog een pak hoger zijn als ik alle afbeeldingen zou meerekenen, maar die staan vooral op Flickr, dus daar heb ik geen zicht op.

Het grootste deel van mijn lezers zijn toevallige passanten die via Google op een pagina terecht komen, en eventueel effe doorsurfen. Maar ik weet dat ik ook een groepje trouwe lezers heb, die mijn blog via de RSS-feed volgen, of die gewoon regelmatig ‘ns langssurfen. Waarvoor dank! U bent een fijn publiek!

Allee hup! En wijle weer vertrokken voor 12 nieuwe, boeiende maanden!

One thought on “1 jaar Webpalet!”

Reageer!