Rector

Rector Marc VervenneIk was eerlijk gezegd een beetje geschrokken toen ik deze namiddag de inhoud zag van het mailtje dat in naam van onze kardinaal naar onze hele universiteit moest gestuurd worden: het mandaat van rector Marc Vervenne wordt niet verlengd, er komen nieuwe rectorsverkiezingen.

Over het waarom van die beslissing zult u mij hier niet horen speculeren (geloof niet alles wat de gazet schrijft) en ik wil al helemaal niet nadenken over wat voor klap deze beslissing niet moet zijn voor de man achter de rector – dat Marc Vervenne een warme mens is, staat buiten kijf.

Neen, geen gerouw, maar vooruitkijken: wie wordt de volgende rector? Misschien kan de komende rectorverkiezing het voorbeeld van de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgen: een oude rot, een vrouw en een zwarte professor stellen zich kandidaat. De vrouw valt af in de eerste ronde, en uiteindelijk gaat de strijd tussen de witharige en de zwarte professor. Deze laatste wint, en wordt de allereerste zwarte rector uit de Leuvense geschiedenis. Hij stelt een fantastisch bestuursteam samen, en onder andere zijn voormalige rivale wordt vicerector.

Neen? 🙂

Ewel, als dat niet goed is, stel ik me zelf kandidaat. Nèh!

6 thoughts on “Rector”

  1. Gezien het hoogstwaarschijnlijke gebrek aan ‘thuis-zijn’ van een rector, zou ik toch liefjes willen vragen je kandidatuur in te trekken… 🙂

Reageer!