In zijn gat

Goh… toeme toeme toeme toch.

We draaien de klok even twee jaar terug. In 2006 hadden Eveline en ik een vakantie ingepland, eind april. Daar dreigde toen een serieuze streep door getrokken te worden omdat Eveline eind maart een auto-ongeluk had gehad met onze Olaf – onze Volvo. De neus was toen zwaar gehavend, en de reparatie heeft meer dan een maand aangesleept, maar hij is er helemaal doorgekomen, en sindsdien vroemen we weer vrolijk rond.

We zijn twee jaar verder, en we hebben opnieuw een vakantie gepland, eind april. En dan krijg ik vanochtend telefoon van Eveline.

Open koffer

Niet veel te zien op de foto? Neen, op het eerste zicht is alles okee, maar op het tweede zicht is er het een en het ander fout. De bumper is wat ingedeukt en een serieus stuk ingeschoven, de carrosserie heeft een duw gekregen, de uitlaat staat scheef en de koffer sluit niet meer. Yup, er is iemand op Eveline ingereden vanochtend. In Olaf zijn gat.

Het belangrijkste nieuws eerst: Eveline is okee. Maar ze heeft wel serieus veel spierpijn, en de dokter heeft een whiplash vastgesteld. Dus da’s minder; in het ergste geval heeft ze daar nog heel lang last van. Hopen dat het snel beter gaat.

GedeuktEn de auto? *zucht* Da’s het laatste wat we momenteel kunnen gebruiken. We hebben begin dit jaar beslist nog één jaartje te doen met onze auto, maar hij vertoont een paar palliatieve kuren de laatste tijd. Ik heb er net vorige week nog redelijke kosten aan gedaan, en dan gebeurt dit. Okee, er is op het eerste zicht niet veel mis, en de auto rijdt nog zoals tevoren, maar de carrosserie heeft een serieuze wrong gekregen, en dat zal toch enig rechtzetwerk vragen. Jaja, Eveline was in haar recht en het wordt volledig gedekt door de verzekering, maar de vraag is of het sop de kool waard is. Of we ons Olafje nog moeten oplappen, of hem waardig ten grave dragen. Voor zo’n stomme gataanrijding! Toeme.

‘t Is een heel gedoe. Telefoontjes naar hier, naar daar, naar de verzekeringsmakelaar. En nu een garage zoeken waar ik de auto mag zetten om de verzekeringsexpert te laten langskomen. En dan zijn oordeel afwachten, om te kijken wat we er nog voor kunnen krijgen. En dan verder beslissingen nemen.

En binnenkort ontspannen op vakantie proberen te gaan. Met een vrouw met een whiplash, en een andere auto 🙂

4 thoughts on “In zijn gat”

  1. Da’s dikke pech. Hopelijk is Eveline snel beter. Want materiële schade, dat is natuurlijk vervelend, maar sukkelen met een pijnlijke nek, dat is nog veel erger.

Reageer!