Open deuren

Een du-uh-gevoel maakt zich deze week meermaals van mij meester. Er worden volle bak open deuren ingestampt. En ik heb goesting om erover te zagen. Ik ben namelijk in een zaagstemming.

Het begon met het videofilmpje van Yves Leterme. De man zet een filmpje op zijn website, dat overduidelijk door een professioneel bureau gemaakt is, waar de huiselijkheid zó fake is dat iemand onmogelijk kan denken dat zijn publiek zo dom zou zijn om dat niet te doorzien, en plots is er verontwaardiging in de media, bij de commentaarschrijvers en op de blogs dat Yves’ filmpje waarschijnlijk niet zelf opgenomen is! Oh! Betrapt! Stoute Yves!

Dan lees ik in de kranten dat Ishtar een behoorlijke kans maakt om ons land te mogen vertegenwoordigen in Belgrado, op het Eurovisiesongfestival. En dat sommige mensen er misschien niet zo dol op zullen zijn. Pardon, maar als je de magere halve finale van vorige week bekijkt, en de bijzonder overtuigende manier waarop Ishtar zowel voorronde als halve finale hebben gewonnen, dan lijkt me dat Ishtar bij voorbaat de finale van komende zondag gewonnen heeft. Daar heb ik geen diepgaande analyses voor nodig. En dat een mooi, sober volksliedje lang niet bij iedereen aan zal slaan, dat is ook een no-brainer.

En nu staat vandaag op ‘t interweb verontwaardiging te lezen over het feit dat Lien Van De Kelder gisteren op de pop-poll niet écht uit de kleren is gegaan. Allee nu! Allee gij! Serieus?? Dat had nu toch niemand kunnen denken, dat het maar een aandachtsstunt was? De sloebers.

Wat is het volgende? Dat Sjors Bush in een persconferentie officieel toegeeft dat er misschien toch wel een ietsie-pietsie-probleempje met ons klimaat is, en dat we er iets moeten aan doen? Dat Microsoft toegeeft dat Vista misschien nog een beetje buggy is? Dat Kabouter Plop in een exclusief interview onthult dat Samson geen echte hond is, maar een pop?

Schokkend.

Tot zover het gezaag, dankuwel.

One thought on “Open deuren”

  1. ‘t filmpje (of moet ik het trailer noemen) met Lien dat op de VRT site gepost werd, vond ik anders wel niet slecht. Alleen, iets te “mannelijk”.

    En ik die dacht dat Samson een bijbelse figuur was. Tsjongejonge!

Reageer!