Fotografieboeken om naar uit te kijken

Wegens handen vol met een zieke zoon en chronisch slaaptekort wegens dezelfde zieke zoon, draaft deze blog momenteel op een wat trager tempo, maar om jullie toch wat leesvoer te geven heb ik vandaag toch de tijd gevonden om jullie nog een boekentip mee te geven.

Ik had het een tijdje geleden al over The Digital Photography Book, volume 1 en 2 van Scott Kelby. Ik weet dat ondertussen een aantal mensen door mijn artikel de aanschaf van het boek overwegen, of reeds achter de rug hebben.

Terwijl je dan toch aan het bestellen bent op Amazon: als je nog even geduld hebt, dan kan je nog twee prachtboeken over fotografie aan je bestelling toevoegen: The Moment It Clicks van Joe McNally en The Digital SLR Handbook van Michael Freeman. Van het tweede boek bezit ik zelf de eerste editie, het eerste boek staat met stip bovenaan mijn verlanglijstje.

The Moment It Clicks

Joe McNally is een Amerikaans topfotograaf, die al veel prijsfoto’s geschoten heeft, en wiens werk regelmatig de covers van gerenommeerde magazines haalt. The Moment It Clicks is een leer- en kijkboek, waarin hij zijn ervaring deelt met de lezer, en een reeks prachtige foto’s laat zien, en er direct bij verteld hoe de foto gemaakt is: met welke instellingen, welke technieken en welk materiaal.

Het boek verschijnt binnenkort (ten laatste in maart). Uiteraard heb ik het zelf nog niet gezien, maar diverse fotografie-goeroes die het wel al gezien hebben, zijn er alvast razend enthousiast over. Zie bijvoorbeeld dit bericht met filmpje op Strobist, of de blog van Scott Kelby.

Hou u vooral niet in om het mij cadeau te doen! 😉

The DSLR Handbook

Het tweede boek is The Digital SLR Handbook van Michael Freeman. De Nederlandse vertaling van de eerste editie van dit boek (Digitale fotografie – spiegelreflexcamera, uitgegeven bij Librero) was een van de eerste boeken over fotografie die ik bezat. Het boek vertelt hoe een spiegelreflexcamera in elkaar zit, wat de voordelen zijn en hoe je ze er uit haalt, welke concepten bij (digitale) fotografie allemaal komen kijken, welke technieken je kan gebruiken, welk materiaal je nodig hebt, waar je op voorhand moet op letten, wat je achteraf kan doen met een foto, en welke digitale bewerkingstechnieken er mogelijk zijn.

Het boek was voor mij een interessant leerboek en een ideale instap in de wereld van de reflexcamerafotografie. De inhoud is ondertussen wat verouderd, maar daarom is Freeman nu dus met een nieuwe, herziene editie op de proppen gekomen. De Engelstalige editie verschijnt eerstdaags, de Nederlandse vertaling volgt.

Voila. Lezen maar.

Reageer!