L’histoire se répète

FrustratieNonde nonde nonde! Nonde!!

Een mens mag niet vloeken eh, maar ge zoudt voor minder chagrijnig worden. Chagrijnig? Woest! Van dat glasgeluk is voorlopig niet veel te merken…

Vorig jaar kende het jaar voor mijn online identiteit niet zo’n goede start. Door een fout bij mijn hosting-firma, was mijn domeinnaam verstreken, en was titeca.net compleet verdwenen: mijn websites, mijn e-mail, … Als u wil, kan u het verhaal van vorig jaar nogmaals nalezen.

Ik zat enkele dagen geleden – bij het opstellen van mijn jaaroverzicht – nog te denken: het zal toch niet weer gaan gebeuren zeker, maar die gedachte verliet me al gauw, want zo’n onnozele blunders lopen in het wild niet rond.

En toch. Het ongelofelijke is gebeurd. Gisterenochtend was het gewoon weer van dattum. Boem patat, titeca.net van de virtuele aardbodem geveegd. Dezelfde generieke zoekpagina als vorig jaar op al mijn sites. Mijn mailbox compleet verstoken van spam en andere mails.

Ik dacht: doordat het voorval zich dit jaar op een werkdag voordoet (één dag later dan vorig jaar), zal het euvel binnen enkele uren verholpen zijn. Ja, tarara! Pas nu, meer dan 24 uur later, beginnen de zaken een beetje op hun plooi te komen, maar zoals dat gaat in DNS-land kan het nog 24 uur duren tegen dat deze website weer van overal bereikbaar is.

Ik weet dat mijn hosting-bedrijf dit niet volledig zelf in handen hadden, en dat ze de nodige inspanningen geleverd hebben, maar toch: u kan zich voorstellen dat ik bepaald not amused was… Grmbl.

Als compensatie voor het geleden leed, en om mij te troosten, mag u mij allemaal een stem geven in de bwards-verkiezing. Snif.

Zal uw dienaar ooit nog met een gerust hart nieuwjaar kunnen vieren? U leest het volgend jaar op Webpalet.

Hopelijk.

2 thoughts on “L’histoire se répète”

  1. Awel, dat is toch curieus zeg, vanop mijn laptop kan ik je site nog gewoon bereiken, en vanop andere PC’s lukt het niet… DNS caching zeker ?

Reageer!