Verdacht pakket

ScheermachienU weet dat ik gisteren ben gaan winkelen. Culinair winkelen, remember?

Wat ik u toen niet gezegd heb, is dat ik heksentoeren heb moeten doen om de Colruyt te bereiken. De vaste baan ernaartoe was afgesloten door de politie om een mij toen onbekende reden, en omrijden in Dendermonde is niet altijd evident, met al die waterkes en spoorlijnen.

Maar kijk, vandaag las ik in de krant wat er aan de hand was. De Colruyt in Dendermonde is gelegen naast de beroemde gevangenis, bekend van zijn loopse bewoners. En net die gevangenis was de oorzaak van de problemen.

In dit filmpje van de regionale tv zie je hoe een verdacht, trillend pakket met een draad erin gevonden werd tussen de ochtendpost, en door de ontmijningsdienst ter ontploffing werd gebracht. Geen bom, maar een scheermachien dat in werking was getreden. De sloebers.

De hele buurt rond de gevangenis werd afgezet en geëvacueerd, maar blijkbaar lag de Colruyt net buiten die perimeter.

Een mens vraagt zich wel eens af: wat als dat niét zo was? Wat als de Colruyt mee geëvacueerd moest worden? Hoe begin je daaraan, een supermarkt ontruimen, zonder dat alle mensen beginnen hun bakjes en winkelzakken beginnen uit hun karren te halen, of per se nog snel willen afrekenen aan de kassa? En hoe laat je die massa rustig naar buiten stromen zonder dat ze hun zakken volsteken? En hoe vermijd je dat iedereen op de parking naar zijn auto’s spurt, om toch maar vierwielig de zone te verlaten? En hoe trek je zo’n supermarkt weer op gang, met tientallen verlaten karren in de gangen, en bergen bedorven diepvries- en slagerijgerief in die karren?

Een mens vraagt zich ‘t een en ‘t ander af…

Reageer!