Full Text Feed

Blogartikels kunnen kort zijn. Maar ze kunnen ook lang zijn. Soms zelfs heel lang.

Standaard verschijnen blogartikels in omgekeerde chronologische volgorde op de frontpagina van een blog. Maar in het geval van hele lange artikels, is het niet wenselijk dat de volledige inhoud van een artikel verschijnt op de frontpagina. Neen, in dat geval volstaan de eerste paragrafen, gevolgd door een link naar het volledige artikel.

Die functionaliteit bekomen WordPress-gebruikers door bij het schrijven van een blogpost een zogenaamde <!– more –> link in te voegen in hun post. Op die plaats wordt de post dan onderbroken, en komt er een link naar het volledige artikel.

Bekijk maar eens het verschil tussen dit artikel op de frontpagina van Webpalet, en het volledige artikel. Op de frontpagina wordt het artikel afgebroken na deze eigenste paragraaf, terwijl het in het volledige artikel gewoon doorloopt.

Lees je deze blog via een RSS-lezer, dan merk je daar helemaal niets van. Je surft dan niet naar mijn website, maar je krijgt via de feed van deze blog gewoon het artikel binnen, en je leest het in je favoriete RSS-programma.

Dat je het volledige artikel binnenkrijgt, is te danken aan de eenvoudige maar doeltreffende plugin voor WordPress ‘Full Text Feed‘.

Sinds WordPress 2.1 wordt een post namelijk ook onderbroken in een RSS-feed als er een <!– more –> tag aanwezig is, waardoor een RSS-lezer verplicht is om door te klikken naar je site als hij je artikel volledig wil lezen. Op zich is dat natuurlijk interessant voor auteurs die graag volk naar hun sites (en hun eventuele advertenties) willen lokken, maar daar doen wij niet aan mee, boe! boe!

Neen, voor mijn lezers volledige artikels in hun RSS-lezer. Maar daar heb je dus wel een kleine aanpassing voor nodig.

Een hele uitleg dus om te zeggen dat dat met Full Text Feed kan. Gewoon plugin downloaden, activeren, en hup, voortaan zijn je feeds de volledigheid zelve!

Alstublieft, graag gedaan.

Download Full Text Feed

One thought on “Full Text Feed”

Reageer!