De speelstukken staan klaar

Een kleine Sneak Peek voor mijn spel van zaterdag‘t Is af! De laatste letter van mijn voorbereidingen staat op papier! Ik ben er klaar voor!

Klaar voor wat? Voor mijn meesterschap, zaterdag.

Iets kinky? Neen hoor. Wartaal? Nop.

Vier keer per jaar kom ik met een groepje vrienden samen om een RPG te spelen. RPG staat voor Role Playing Game, oftewel fantasierollenspel. Wikipedia kan je daar veel meer over vertellen, maar in het kort komt het neer op een fantasiewereld (die u kent uit Lord of the Rings) waarin onze personages vertoeven, en daar ondernemen zij een avontuur. Elke speler heeft zijn eigen personages, die meegroeien in de loop der avonturen, en die sterker en ervaringsrijker worden.

Om zo’n spel in goede banen te leiden, is er een meester nodig. Iemand die het spel op voorhand uitdenkt, en de groep doorheen de mogelijkheden loodst. De groep maakt de keuzes (bv. aan een splitsing naar links of rechts gaan) maar de meester bepaalt wat er achter die keuzes schuil gaat.

Dat meesterschap verloopt met een beurtrol. En na anderhalf jaar is het zaterdag weer mijn beurt. Ik heb de afgelopen weken dan ook vele nachtelijke uren besteed aan het uitdenken van het verhaal, het zoeken en maken van prentjes (met dank ook aan Evelines tekentalent), het uitwerken van de mogelijke scenario’s, het op poten zetten van de communicatie tussen de personages (er zijn behoorlijk wat mailtjes heen en weer gestuurd): kortom het voorbereiden van het spel.

En kijk. Zoëven, vlak na middernacht, heb ik mijn voorbereiding afgerond. Ik ben er klaar voor. En ik ben vooral zeer benieuwd. Want je weet nooit op voorhand hoe zo’n spel uitdraait, en hoe lang het duurt, maar meer dan 12 uur is geen uitzondering.

Maar helaas. Hier moet ik stoppen. Ik mag geen verder woord spreken. Neen, want mijn avonturiers zijn potentiële lezertjes van deze blog. En ik mag dus geen sikkepit verklappen van wat er te gebeuren staat. Anders is de verrassing voor morgen er af.

Het enige tipje van de sluier dat ik dan toch licht, is het prentje dat bij dit artikel hoort. Een gezellige jongen die de dappere avonturiers zaterdag gaan ontmoeten. Of hij goedgezind of slechtgezind is, dat zullen ze morgen moeten ontdekken.

Spannend…

One thought on “De speelstukken staan klaar”

Reageer!