En ook dit weekend weten we waarheen

20km door BrusselMijn laatste training voor zondag zit er op.

Meer dan twee maand geleden heb ik besloten om sportief te zijn en nu zondag mee te lopen met de 20 km door Brussel, samen met een groepje collega’s.

Ik ben flink en braaf twee keer per week een uurtje gaan lopen over de middag, altijd maar opbouwend. Omdat die middagsessies stilaan tegen hun tijdslimiet liepen, ben ik nog twee keer een duurloop gaan doen: een dikke twee weken geleden, en vorige donderdag. Vorige donderdag was trouwens de eerste keer dat ik ook effectief wist hoevéél ik juist gelopen had: 16 km op zo’n anderhalf uur. De 20 is dus in zicht, maar de eerste keer dat ik ze effectief doe, zal nu zondag zijn.

De duurloop van donderdag liep niet zo goed, maar ik voelde me de hele dag al niet echt lekker. Gisteren zijn we dan een laatste keer een middagloop gaan doen (een uurtje op asfalt en bergop en bergaf), en dat ging dan wel weer uitstekend. Dus hopen op een goede vorm, zondag.

Het weer ziet er alvast okee uit: bewolkt en niet al te warm, maar wel droog. Zo moet het zijn, want hitte is mijn grootste vijand.

Er is nog één jongen die roet in het eten kan gooien: mijn rechtervoet. Die doet sinds vorige vrijdag wat ambetant (pijn), en met de training van gisteren is het er niet op gebeterd. Om te zorgen dat hij zondag niet met mijn voeten speelt, is het nu rusten tot donderdag, met nog een kwartiertje spieren losgooien nu donderdag, en een fietstochtje vrijdag.

Alle supporters zijn uiteraard welkom. Als je nummer 19780 ziet voorbij lopen/joggen/wandelen/strompelen/kruipen, wuif dan eens. Of bel de 100.

Reageer!