Bätibøw

Al méér dan een maand geleden dat ik hier nog iets geschreven heb. Maar dat is omdat ik elders aan het schrijven ben.

Wie mijn twitter volgt, weet misschien al dat ik sinds begin januari een schrijfcursus volg. Een copycursus meer bepaald, een opleiding tot copywriter. De Gouden Veer Copycursus. En dat het fijn en interessant is!

En dat we huiswerkjes krijgen ook! En dat jullie mogen meelezen!

Copywriting, dat is wervende teksten schrijven die mensen moeten doen verder lezen, en die ze vooral moet aanzetten om in te gaan op je voorstel. Direct marketing. De brieven van La Redoute die u in de bus krijgt, maar dan beter.

De vorige les kregen we als opdracht een brief te schrijven naar de organisator van Batibouw. Uit naam van een standenbouwer. Dus heb ik het bedrijf Stan & Co opgericht, en ben ik in mijn pen gekropen. Een brief naar meneer Batibouw. In een neutrale envelop, met een gadget in de envelop.

Klik hier voor een PDF’je. Ik ben zeer benieuwd naar het oordeel van de jury, maar ben evengoed benieuwd naar uw opmerkingen en suggesties. Hebt u hem uitgelezen? Was u geboeid? En vooral: mag ik bij u op bezoek komen?

2 thoughts on “Bätibøw”

 1. Ik vond het een heel leuke en wervende brief, maar heb toch enkele opmerkingen. Ik vond de brief een beetje te lang. Op de tweede pagina had ik zoiets van: jaja, nu weet ik het al wel. Van “gesprekje” zou ik gesprek maken, per slot van rekening is het een heel uitgebreide catalogus en zal het gesprek toch een uur of zo duren. En dat van dat relaxzeteltje vond ik erover. Wat moet de geadresseerde met zo’n ding? Waarschijnlijk wordt dat zelfs nooit in mekaar gezet. Ik zou er alvast vriendelijk voor bedanken. Maar je mocht wel langskomen. 😉

  1. Merci voor de feedback!
   Een van de dingen die we hebben geleerd, is dat het bewezen is dat een goed geschreven lange brief béter werkt dan een goed geschreven korte brief (omdat je meer plaats hebt om je argumenten uit de doeken te doen).
   Wat wel waar is, is dat een slecht geschreven lange brief nog slechter werkt dan een slecht geschreven korte brief. 🙂

   Maar toch bedankt dat ik mag langskomen! 🙂

Reageer!