Nieuwsflash

Acht uur! Tijd voor heet nieuws, vers binnengelopen op de redactie! Zet u schrap!

 • Vlaams minister-president Peeters heeft de ultieme oplossing klaar voor het mobiliteitsprobleem in Antwerpen: de Lange Flapper. Peeters heeft het over een “ultiem compromis dat alle partijen tevreden stelt”. De Lange Flapper is een tunnelversie van de ter ziele gegane Lange Wapper… maar dan wel boven de grond. Er wordt op 50 meter boven de begane grond een afgesloten tunnelkoker gebouwd, die zal steunen op nieuw te bouwen appartementsgebouwen. Zo wordt er ineens nieuwe woongelegenheid gecreëerd. De toxische lucht die verzameld zal worden in de tunnelkoker, zal om het uur in feestelijke kleuren rechtstreeks de lucht in geschoten worden, zodat de Antwerpenaar hier geen last van hoeft te hebben – Oost-Vlaanderen is een beter doelwit.
 • Tjah, en die die lucht is niet het enige waarmee Antwerpen Oost-Vlaanderen ambeteert. Vanavond kan u voor het eerst in ‘Mijn Restaurant’ zien dat voortaan twee Antwerpenaars – Karel en Ken – de kleuren van Oost-Vlaanderen zullen verdedigen. Dat ze dat niet pikken in Aalst mag duidelijk wezen. Maar ook in Mechelen is Jeroen niet bepaald opgezet met het plan. Jeroen stelt “dat diet toch wèl alle Antwerpenoaren de unieke kàns ontneemt oem ziech eensgeziend te schoaren achter nen groten topchef gelijk mezelf. Nu gon der misschien sukkeloars zaain die oit compasse goan stemmen op die triestigoards in Oalst. Neen, da vinnekiek nie just.”
  Aalst zint op wraak en plant een carnavalsparade door de Lange Flapper te sturen om de boel daar in de war te sturen. Dààr zullen ze het in Antwerpen niet van terug hebben!
 • Het VVF (Verenigd Vis Front) heeft bij de Regie der Zeewegen verkregen dat de Noordzee een nieuwe naam krijgt. Het VVF klaagt al jaren aan dat deze zee eigenlijk niet ten Noorden van de Belgische kust ligt, maar wel ten Noordwesten, en voortaan zal men dus van de “Noordwestzee” spreken.
 • Direct een gelegenheid voor minister-president Kris Peeters – die nu niets meer omhanden heeft nu de Lange Flapper ontward is – om de Vlaamse provincies een correctere naamgeving te geven. West-Vlaanderen ligt in het Westen van Vlaanderen, dat klopt, maar in het Oosten van Vlaanderen ligt niét Oost-Vlaanderen, maar wel Limburg. Daarom zal Limburg voortaan Oost-Vlaanderen heten. Het oude Oost-Vlaanderen wordt een bijhuis van Antwerpen en zal voortaan Antwerpen-West heten. West-Vlaanderen wil niet achterblijven, en zal voortaan officieel gekend zijn als “De Vloanders”. En Vlaams-Brabant tenslotte wil een duidelijk BHV-statement maken: “wij bundelen ALLE Vlaamse gemeenten, ook Vilvoorde en Halle, en daarom zal onze provincie voortaan Hallemaal heten. Schattig, niet?” aldus de gouverneur van Hallemaal.
 • De naamswijziging lost meteen het Antwerps Mijn-Restaurant-probleem in Aalst op, maar veroorzaakt een nieuw: aangezien ex-Limburg nu Oost-Vlaanderen is, moeten de Limburgers nu aantreden voor Oost-Vlaanderen, hetgeen ze niet echt goed snappen. Jimmy vraagt terecht: “Is het hier nu Gent of Genk?” Burgemeester Termonk van Genk weigert alle commentaar.
 • CD&V schakelt zijn ultieme wapen in om het probleem van Brussel-Halle-Vilvoorde op te lossen: Witse. De norse politiecommissaris uit Halle zal zich in de zaak vastbijten, en na de nodige Walen afgeranseld te hebben in de verhoorkamer, wordt er een doorbraak verwacht.
 • De Belgische spoorwegen hebben hun veiligheidsplan ‘B-Rail 2012’ voorgesteld. Tegen 2012 worden er drastische maatregelen genomen om de veiligheid van de treinen te verhogen. Ten eerste wordt er tegemoet gekomen aan kleurenblinde machinisten: de rode seinlichten zullen voortaan branden in de vorm van een kruisje, de oranje in de vorm van een uitroeptekentje en de groene in de vorm van een hartje. Voor de vernieuwingsoperatie van de seinen wordt een bedrag van 5 miljard euro uitgetrokken. Een tweede maatregel betreft de waakzaamheid van de bestuurder: in elke stuurpost zal een duivel-in-het-doosje ingebouwd worden, die op onvoorziene tijdstippen tevoorschijn zal springen op een uiterst alertmakende manier. Waakzaamheid gegarandeerd. Een laatste maatregel tenslotte is het plaatsen van slagbomen aan seinen, maar voor de treinen dan – niet voor de auto’s. Een rood sein zal voortaan vergezeld zijn van een gesloten slagboom. Daar zal het aan-140-km-per-uur-aandonderende stalen gevaarte niet goed van zijn!
 • De Nederlandse remake van de succesfilm “Loft” moet het uiteindelijk met minder budget doen dan eerst gepland. Regisseur Erik Van Looy staat voor belangrijke besparingen. “We hebben lang getwijfeld, maar we moeten het echt met minder middelen doen, en we hebben de dure loft dus ingeruild voor een goedkoper, knusser plekje. We zijn zeker dat ons doelpubliek het zal appreciëren.”
  De herwerkte film – “Caravan” – is vanaf oktober te zien in alle Nederlandse bioscopen.

Tot zover het nieuws.

En? Waart ge erin gelopen?

Moehahaha! Gefopt! 1 april! Dat had ge niet gedacht eh!

One thought on “Nieuwsflash”

Reageer!