Eventjes een zwak moment

Ik doe normaal gezien nogal mijn best om mij qua politieke uitspraken redelijk op de vlakte te houden op deze blog, maar soms kan ik het toch écht niet laten.

So here goes:

Waar halen die arrogante smurfen in gódsnaam het lef om vuile, kinderachtige spelletjes à la “als we op Vlaams niveau niet mogen meespelen, doen we federaal ook niet meer mee” te spelen??? Wat een belachelijke, idiote arrogantie is me dat??

Bende peuters… Organiseer dan gewoon direct samenvallende verkiezingen eh…

Zo. Het is eruit. Terug naar de orde van de dag.

7 thoughts on “Eventjes een zwak moment”

 1. Ik vind het er ook redelijk over.

  Gisteren in Phara heeft Karel De Gucht zich in alle mogelijke bochten proberen wringen om te verklaren waarom ze dat niet willen: het zou onbestuurbaar zijn. Dat CD&V en N-VA drie jaar in de Vlaamse maar niet in de federale regering zaten, en sp.a dat ook een jaar gedaan heeft, gaat er bij hem niet echt in. Inderdaad niets anders dan pure arrogantie dus.

 2. Waar halen die arrogante smurfen in gódsnaam het lef (…)

  Waarschijnlijk halen ze het op dezelfde plaats als waar ze het lef halen om eventjes terloops voor te stellen dat, om de institutionele crisis op te lossen die ze zelf gecreëerd hebben, men hen gewoon maar even moet vragen om te helpen. En dezelfde plaats waar ze het lef halen om te roepen dat het land dringend uit de impasse moet raken die ze zelf opgericht hebben. En de plaats waar ze het lef halen om goed bestuur te eisen van het regeringsniveau waar ze zelf al tien jaar zetelen. Enfin, de lijst gaat verder… En dan zwijgen we nog over “les Schtroumpfs”…

 3. Ik zou je toch willen vragen de Smurfen niet zomaar te beledigen :-). Grote Smurf had deze actie allicht niet goedgekeurd.
  Wat de uitval van de partij in kwestie betreft: ze blijken te vergeten dat CD&V jaren alleen Vlaams heeft geregeerd en dat sp.a het nu ook al 2 jaar doet. Zonder al te veel problemen.

 4. Hun campagne was sowieso al agressief en arrogant in minstens twee gemeentes (overplakken, borden plaatsen waar het niet mag, bovenop de voorziene aanplakschutting een bord dwars erop zetten).

 5. Nu het kalf verdronken is, wordt de kar gedraaid.

  En proberen ze krediet te puren uit het feit dat ze de federale regering *niet* opblazen … Achja, meer van hetzelfde zeker? Ze hebben zo vaak dingen aangekondigd en krediet gehaald uit dingen die ze nog niet gerealiseerd hadden of uiteindelijk zelfs nooit gerealiseerd hebben.

  Ondanks (of dankzij) hun niet-deelname aan de Vlaamse regeringscoalitie, realiseren ze nu wel een deel van hun programma: meer blauw op straat …

 6. Gelukkig hebben ze de voorbije jaren zoveel jobs gecreëerd voor de mensen… of waren het postjes… ?

  Nu, dat er geen extra jobkorting komt zullen ze nu wel niet meer zo erg vinden; ze zouden toch niet meer in aanmerking komen.

Reageer!