Radioboeken

Het commerciële beest in de mediaheren en -dames beslist al jaren dat succesformules uitgemolken moeten worden. Aan elk succesvol tv- of radioprogramma moeten enkele nevenproducten ontsponnen worden: boeken, DVD’s, CD’s, … VTM heeft er in de jaren 90 zelfs een serieuze lap op gegeven door van ongeveer elk tv-programma een gezelschapsspel uit de brengen. Gaf soms rare effecten. “Schat, wat wil je vanavond spelen? Waagstuk, Rad van fortuin, Het nieuws of Walters verjaardagsshow?”

De laatste tijd zijn het precies veel boeken. Den Vlaeming leescht weer gaarne percies, en dus moeten er boeken komen. Boeken, boeken, boeken. Van het zotste programma eerst.

Sommige van die spruitsels zijn zeer aangenaam en/of nuttig. Zo neus ik heel graag rond in de 2 boeken van Jongens en Wetenschap, en ik heb in de boekhandel al dikwijls staan loeren naar het Peeters & Pichal boek, dat er ook best wel nuttig uit ziet.

Maar wat ik me vandaag afvroeg: een boek van De Wereld van Sofie, zou dat niet plezant, nuttig en aangenaam zijn? Vol van die leuke, zinloze weetjes? Of sluit dat te dicht aan bij Jongens en Wetenschap?

Iets zegt me dat ze bij StuBru niet zo boekerig zijn. Een CD dan misschien? 🙂

Reageer!