Railtime

Okee, zoals beloofd werd, is www.railtime.be écht wel realtime info.

Die nieuwe website biedt informatie over de treinen en hun vertragingen. Vooral zeer groovy als je internet op de trein hebt. We zijn net uit Dendermonde vertrokken met een lichte vertraging, en kijk – het staat al te lezen op de website: 5 minuten vertraging. Nog boeiender zijn de prognoses van wat er komen gaat: zo lees ik dat onze trein met 5 minuten vertraging in Mechelen wordt verwacht (zal daar ook zo op de tv’s staan), maar dat verwacht wordt dat bij aankomst in Leuven die vertraging weggewerkt zal zijn.

Nóg handiger wordt het natuurlijk wanneer je nog een overstap moet hebben, en wil weten of die vertraging heeft of niet.

Marcheert dus wel goed, op het eerste zicht. Eén smeekbede nog aan onze spoorvrienden: zet er alstublieft het spoor (perron) bij. Zou mooi zijn. Maar het is nu ook al zeer mooi.

Update: Oh! Nog voor ik dit bericht kan posten, is de vertraging in Mechelen verdwenen. Onze trein heeft dus flink snel gereden, en we zitten weer op schema. Mooi!

3 thoughts on “Railtime”

  1. Ik heb hier net eens getest op een Nokia E61i met Opera Mini en het lukt mij niet om de tabellen te voorschijn te toveren. Vermoedelijk ligt het aan het invoerveld om het station in te geven.

    Ze hadden wat meer aandacht mogen besteden aan de mobiele versie van hun site, maar ja …

  2. Yup, da’s een feit. Momenteel is het enkel handig voor mensen die vlak voor het vertrek naar het station nog even op de computer kunnen checken, of voor de happy few (wieeeeee!) die kunnen internetten vanop de laptop op de trein. Maar mobiele versies en SMS-alerts wordt de volgende grote noodzakelijke stap.

  3. Droomde ook al jaren van zo’n website. Voor een eerste versie is het dik in orde, maar idd een mobiele versie is de volgende stap.

    Had al kronkels om de databases van de nmbs te kraken maar dat hoeft dus niet meer.

Reageer!