Naar nieuwe horizonten

He, wat een gek gevoel overvalt me ineens.

Ik zit op de trein richting thuis, en ik bedenk me net dat ik er mijn laatste werkdag in mijn huidige job heb opzitten. Na ruim àcht jaar. En ik bedenk me dat nu pas. Want morgen heb ik verlof, en daarna sluit de universiteit collectief een weekje, en dan is het nieuwe jaar aangebroken. En dat nieuwe jaar brengt voor mij een nieuwe job.

Denk nu niet dat ik zo verstrooid ben dat ik vergeten ben mijn bureau op te kuisen en van alle collega’s afscheid te nemen; ik verander namelijk van functie binnen mijn dienst, en die 1ste januari is alleen maar het officiële startpunt van de nieuwe job – in de praktijk moet ik binnen mijn huidige job eerst nog twee à drie grote projecten afwerken en doorgeven, om geleidelijk naar mijn nieuwe functie te gaan. Dus zoveel verandert er per 1 januari nog niet direct…

Twee van die nog af te werken projecten zijn pure programmeerprojecten. En dus ben ik de laatste dagen vollen bak bezig geweest met programmeren, programmeren. PHP, MySQL en van die toestanden.
En eerlijk gezegd ben ik nog eens van aan het profiteren, want dat pure technische werk laat ik binnenkort achter mij. In mijn nieuwe functie ga ik mij met communicatie bezig houden: de PR van de dienst, alle communicatie naar buiten toe, het verder uitbouwen van onze website, ons service- en opleidingsaanbod en onze helpdesk. Allemaal leuke, uitdagende dingen, maar programmeren komt daar niet meer bij kijken. En of ik dat ga missen? Ja, absoluut. Het zal me aanzetten om in mijn vrije tijd weer wat vaker met PHP te prullen. Maar ik zal er geen traan voor laten, want ik heb heel veel zin in mijn nieuwe functie, in de “nieuwe uitdagingen” zoals dat zo mooi heet.

En zo trein ik over anderhalve week dus niet langer als Software Consulent naar mijn werk, maar wel als… als… – euhm… oeps, mijn nieuwe functie heeft nog geen naam. Communicatie consulent? Communication Manager?

Hmmm, daar moeten we dringend eens een communicatiespecialist voor onder de arm nemen! Om een hippe nieuwe functienaam voor mij te bedenken! 🙂

5 thoughts on “Naar nieuwe horizonten”

  1. PR Manager?

    Alleszins een dikke proficiat en veel plezier in je nieuwe job!

    BTW: is het geen tijd om met je dienst aan het bloggen te slaan, als communicatiemedium? 😉

  2. Hi Karel!

    Je hebt er alleszins een fan bij, want ik communiceer graag met ICTS! Misschien soms ambetant, van zo, waar zijn jullie nu mee bezig en hoe zit dat … Maar die aanspreekpunten, ja echt hoor!
    Succes en een heel prettige vakantie in en rond het nieuwe huisje!

Reageer!