Beer in a bottle

Onze Blogmeet – ondertussen bijna twee weken geleden – werd o.a. gesponsord door Carlsberg. Er was een overvloed van het Deense bier voor iedereen.

Carlsberg is de laatste tijd nogal serieus promotie aan het voeren, en ze doen dat met een nieuwe fles. We leven in een tijd waarin producten niet alleen goed en kwalitatief moeten zijn, maar waarbij ze ook nog eens in een mooie verpakking moeten zitten. De wat saaie, oude Carlsberg-fles werd een hele tijd dus vervangen door een nieuw, hipper model, met een reliëf-logo in het glas.

Uiteraard blijft een bierproducent niet alleen met dergelijke initiatieven. Her en der volgen andere brouwerijen het voorbeeld, en steken ze hun bier in nieuwe, hippere flesjes.

Bij InBev zijn ze dezelfde denkoefening aan het doen voor Stella Artois. Het Leuvense pilsbier zit momenteel in een bruine fles, zoals we dat in België van pilsbieren gewoon zijn, maar ze zijn bij Stella aan het onderzoeken of ze niet naar een hippere, groene fles moeten gaan. Dit zijn enkele mogelijkheden:

Stella-flesjes (klik voor vergroting)
(klik voor vergroting)

Links op de foto zie je de huidige, vertrouwde bruine fles, en rechts daarvan zie je enkel voorstellen van vernieuwde flessen. Alle variaties zijn mogelijk: transparant etiket of niet, meerdelig etiket of niet, een etiket rond de hals of niet, de kroonkurk meenemen in dat etiket of niet, …

Geen idee of de vernieuwde fles er ooit komt, en wanneer hij komt, maar verschiet dus niet als uw vertrouwde bruine pils er op een dag nogal groen uit ziet. Misschien komt de nieuwe fles er wel héél gauw, want stella-artois.be staat momenteel in de steigers…

Misschien kan Jupiler Blue met blauwe flesjes voor de dag komen? Lijkt me origineel. En hip!

2 thoughts on “Beer in a bottle”

  1. Als ze dan toch een nieuw ontwerp willen maken: zo weinig mogelijk etiketten (kwestie van de productiekosten net iets lager te houden) en geen folie óver de kroonkurk (zoals bij Leffe).

  2. Ik ben niet helemaal voor de vergroening van de flesjes. Voor je het weet drink je per ongeluk Gini, of lopen uw klein mannen de niet kunnen lezen maar wel kleuren zien met Stella rond in plaats van sprite 🙂

    Nee, ik ben voorstander van bruin. Jupiler Blue in blauwe flesjes ben ik tegen. Sprite Zero ziet er afgrijselijk uit… Door de kleur van de fles!

    En over de etikettenkwestie: het etiket over de kroonkurk maakt dat de flesjes minder vlot opengaan en er dus minder gedronken en verkocht wordt (“Doe mij maar een jupke, want altijd dat gepruts met die etiketten…”).

    Of zie ik het allemaal wat verkeerd?

Reageer!