In achteruit

VersnellingspookDe trein, altijd garant voor dolle pret op uw reistraject.

Deze ochtend, de trein tussen Mechelen en Leuven. We zijn lekker aan het bollen, wanneer plots – ergens halverwege tussen Mechelen en Leuven – de trein nogal bruusk stopt. Tiens, iets op het spoor zeker? Of een rood licht of zo. Niets abnormaals.

Tot plots, na een paar minuten, de trein achteruit begint te rijden. Rare, nieuwgierige blikken bij de reizigers. Wat is er aan de hand?

De trein bleef achteruit rijden, en na nog eens een paar minuten werd duidelijk waarom: de trein was lompweg vergeten te stoppen in Haacht, en was gewoon teruggekeerd.

Ik moet u vast niet zeggen dat er de nodige hilariteit was bij de reizigers. En spreuken als “De trein is altijd een beetje reizen” en “‘t Is maandagochtend voor die mannen ook” waren her en der te horen.

Inderdaad. Goeiemorgen.

4 thoughts on “In achteruit”

  1. Grappig 🙂

    Met de bus is dat al wat minder spectaculair. Wel leuk, en wat met de trein moeilijker kan: de chauffeur die verstrooid is, en een straat mist waar hij moet afslaan. Enige seconden later valt zijn frank. Oei. Ik moest die straat in. Peut peut peut peut achteruit rijden. Op een drukke steenweg. En de juiste straat in. Fun fun.

    Of een chauffeur die de weg niet weet. Meegemaakt, echt waar, hem de weg uitgelegd. Hij moest een lus maken, en zag dus aan beide kanten van de straat waar hij in moest rijden een bushalte. Hmmmmz, hoe moet ik nu rijden? Naar links meneer, en dan rechts rechts rechts, terminus, weer verder rechts, dan kom je hier weer uit.

    Openbaar vervoer, het kan soms toch grappig zijn.

Reageer!