Zware megabytes

Hopla, sinds gisteren staat er een nieuw eBook op mijn computer, een serieuze brok lectuur die bv. kan dienen voor dode momenten op de trein, wanneer mijn krant uitgelezen is. En er is een nieuw programma geïnstalleerd, 150 megabyte aan geweldige nieuwe fotobewerkingsfunctionaliteit.

En zo bevindt er zich sinds gisteren in mijn rugzak dagelijks een klepper van 236 bladzijden, en een hoop nieuwe praktische gereedschappen, bovenop alle documenten, boeken, afbeeldingen en mogelijkheden die al in mijn rugzak gepropt waren.

Een mens vraagt zich op een onzinnig moment dan wel eens af: zou mijn rugzak nu niet één grammetje meer wegen?

De lichtheid der digitale data…

5 thoughts on “Zware megabytes”

 1. Nee, geen grammetje.. Wel kan het gewicht iets verschillen afhankelijk van de data erop, maar dta is zo minimaal dat het eigenlijk niet echt te meten is.. 😉

  Welk eBook heb je gekocht/gedownload?

 2. Ah, dat is een goede keuze. Mijn inziens het beste boek over Photoshopbewerking dat ik ooit gelezen heb. Ik ben momenteel de CS3 variant aan het lezen, dat heeft toch nog wel mijn voorkeur voor zulke boeken.

  Mocht iemand die nog willen aanschaffen; voor slechts 32 euro haal je ‘m over vanuit Engeland (zie ook mijn weblog).

  Elja

 3. Elja,

  The Digital Photography Book gaat niet echt over fotobewerking, maar wel over het schieten van de plaatjes zelf.

  Het boek waar jij het over hebt (Adobe Photoshop CS3 for Digital Photographers) wel. Dat heb ik trouwens in papieren versie liggen nadat ik het besteld heb via jouw Amazon-linkje 🙂

 4. Ochja, inderdaad.

  Dat boekje van Kelby heb ik inderdaad ook, geloof ik. Allemaal nuttige tips voor bepaalde fotosituaties. Bruidsfotografie en dergelijke. Leuk boekje met handige tips! Ook zeer de moeite waard.

Reageer!