‘t Is maar hoe ge het bekijkt

Spin spinSinds we verhuisd zijn, hebben we een tuintje. Een verademing wordt dat deze zomer, wanneer het gras volgroeid is, het onkruid gewied is, en onze parasol opgesteld is.

Voorlopig is de tuin nog werk in uitvoering, en is er nog te veel werk in huis om te genieten van een heerlijk avondje tuin-met-boekje-in-de-zon.

Wat we wel al kunnen doen is ons droogrekje met de was in de tuin zetten. Met zo’n weer droogt dat geweldig lekker.

En zo hadden Eveline en ik dit weekend een was-afhaal-en-plooi-momentje samen op ons terrasje. Waarbij het me opviel dat we veel, maar dan ook véél meer spinnetjes, vliegjes en beestjes hebben dan in Heverlee. ‘t Zal wel, we komen van een appartement.

En kijk, daar komt dan een verschil in perceptie bovendrijven. Als Eveline een klein spinnetje aan ons wasrek ziet bungelen, denkt ze: oei, opletten met beestjes in de was, voldoende ons wasrek proper houden. Op datzelfde moment zei ik echter hardop “Hmmmm, macrolens!”

Wat doe je dan als vrouw? Nen keer goed met uw ogen draaien zeker? 🙂

Wees gerust, die nieuwe aankoop komt er nog lang niet hoor, ik heb net een nieuwe lens. Maar Eveline kreeg door de situatie wel goesting om eens een gastberichtje te posten op dit blog.

Doen, Eveline!

3 thoughts on “‘t Is maar hoe ge het bekijkt”

  1. En als alle spinnekopkes gekiekt zijn, hebben wij nog een hele voorraad slakjes in prachtige huisjes in ons tuintje…
    Alleen jammer dat ze kraken onder je schoenen als je niet oplet…

    Veel plezier met uw lens-beest-experimenten.

    Liesie

Reageer!