Traffiek

DatatraffiekBinnenkort bestaat dit weblog 1 jaar. Hoera! Als mijn vrije tijd het toelaat, introduceer ik bij die gelegenheid enkele nieuwigheden, en geef ik jullie inzage in enkele statistieken omtrent deze blog. Want kleine blogjes worden (middel)groot.

Ik ben een jaar geleden heel klein begonnen met mezelf als enige bezoeker (haha), maar na twaalf maanden vinden dagelijks heel wat mensen hun weg naar deze website. Vooral de laatste maanden is het verkeer serieus toegenomen.

Dat ligt aan een aantal zaken. Zo blijken bepaalde artikels – zoals de reeks Fotografie in mensentaal – bijzonder populair te zijn. Of zo vinden heel wat mensen de weg naar een artikel omdat mijn site het vrij goed doet bij meneer Google. Of zo linken steeds vaker andere bloggers (met vaak een groot lezerspubliek) vanop hun blog naar de mijne, en zo vinden hun bezoekers ook de weg naar hier. Of zo heb ik stilaan een schare vaste lezers, die regelmatig eens naar deze pagina’s komen piepen. Dag lezers.

Allemaal zeer leuk natuurlijk – het is fijn om te weten dat ik niet schrijf voor drie man en een paardenkop, en ik krijg er ook de nodige waardering door. Maar er is een keerzijde. Traffiek. Die duizenden pagina’s die per maand opgevraagd worden, genereren enig verkeer bij mijn provider, en daar wringt het schoentje. Ik mag slechts een paar gigabyte verkeer per maand genereren, en zoals het nu loopt, haal ik eind januari niet. Met het huidige verkeer, zijn mijn gigabytes opgebruikt tegen 20 januari, en is deze site de laatste 10 dagen van de maand gewoon uit de lucht. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Maar één oplossing: upgraden. Meer verkeer vragen bij mijn provider. En bijbetalen.

Kijk, dat zijn nu geen bedragen om van omver te vallen, maar het doet me wel beslissen om de advertenties op dit weblog te laten staan. Als het toenemende bezoek op deze website een verhoging van mijn kosten met zich meebrengt, dan mogen die kosten ook wel gedragen worden door diezelfde website. Voor wat, hoort wat, zoals dat heet.

Dit gezegd zijnde, kunt u rustig weer rondsurfen. Veel plezier 🙂

3 thoughts on “Traffiek”

Reageer!