Doe het licht maar uit

Licht, uit!Dat we geen normale winter hebben, moet ik niemand meer zeggen. Dat het klimaat serieus naar de knoppen aan het gaan is, hebben velen ondertussen ook al door. En dat het tijd wordt voor actie, dat is gewoon een feit.

Gelukkig is er stilaan een kentering… Hier en daar komt er mobilisatie om een poging te doen ons klimaat te redden. Aan onze universiteit krijgen hebben we tegenwoordig zelfs een e-man die ons bewuster en zuiniger met energie leert om te springen.

Tijd voor een krachtig signaal! Gun de planeet 5 minuten rust!

Onder dat motto verzoekt L’Alliance pour la Planète een oproep aan iedereen om op 1 februari, van 19.55h tot 20.00h alle lichten te doven, om alle burgers, media en politici te wijzen op het probleem van de energieverspilling en de noodzaak om er iets aan te doen.

De datum van 1 februari werd gekozen omdat op die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties verschijnt.

Dus – neem uw energieverslindende PDA’tje, GSM’s of uw gouwe ouwe papieren agenda, en noteer het in koeien van letters: lichten uit op 1 februari om vijf voor acht. ‘t Is niet veel werk, het kost niets, en ge gaat niet dood van vijf minuutjes in den donker. Maar wel van ons klimaat als we zo verder doen.

Spread the word!

9 thoughts on “Doe het licht maar uit”

 1. Tjah, die <em />, dat is een probleem waar WordPress wel eens last van durft te hebben: hij smijt dat er soms tussen en dan krijgen de browsers inderdaad problemen.

  Met dank voor de aandachtigheid – opgelost.

  Het andere probleem dat je aanhaalt is een veel pijnlijker. I know, I know 🙂
  Misschien dat ik dit probleem voor eens en voor altijd aanpak bij de nieuwe layout, in maart 🙂

 2. Karel…
  leuk dat je op je blog reclame maakt voor dergelijke acties…
  ga je dan binnenkort ook een stukje schrijven over de dikke-truiendag? 🙂

 3. Dit is je reinste onzin! Als iedereen stopt met goeie ouwen elentriek te gebruiken, gaat Doel in no-time oververhitten, want waar moet de energie naartoe ? En dàn zitten we pas écht met een natuurprobleem! Waarom ‘koopt’ vadertje staat anders elentriek om de snelwegen zo mooi verlicht te houden ?

  Vergeet niet, elektronen blijven recycleerbaar, een natuur-vriendelijker produkt bestààt gewoonweg niet !

  Massa-hype, I like it!

 4. ze moesten het meer doen van die energiebesparingenen ja op de snelwegen de lichten meer besparen is een goede zaak

Reageer!