Concertfotografie: Bart Peeters

Vanavond (gisteren dinsdag eigenlijk, aangezien het nu al na middernacht is) met een groepje vrienden de nieuwe show van Bart Peeters – Slimmer dan de zanger – gaan bekijken in de stadsschouwburg van Leuven.

De show was goed. Heel goed. En kijk, we zàten goed. Héél goed. Op de vierde rij. Ideaal dus om mijn fototoestel mee te nemen, en wat concertfotografie te oefenen.

Bart Peeters

In het vervolg van het artikel vind je nog wat fotootjes, en je vindt ze allemaal netjes naast elkaar in een flickr set.

En het optreden zelf? Zoals gezegd heel goed. Heel wat nummers uit de nieuwe CD, een aantal gekende nummers uit de vorige CD’s, en hier en daar wat Nederlandstalige covers, zoals Ik hou van folk (naar I’m into folk) en een zeer gesmaakte cover van Bob Dylans I want you, herdoopt naar Ik wil je (nooit meer kwijt). En dat alles op Barts typische manier, met een vertellement en een kwinkslag tussendoor, en een constante saus van humor, enthousiasme, soberheid en intimiteit in een perfecte mix.

Een greep uit de foto’s

Bart ontvangt ons met open armen

Bart Peeters

Emiel doet – bij gebrek aan instrument – een dansje

Emiel doet een dansje

Daarna vindt hij toch een viool

Bart en Emiel

De kniezwengel:

Kniezwengel

En “Je hebt me duizendmaal belogen” van Laura Lynn, zoals het werkelijk zou moeten zijn:

Belogen

Tenslotte nog wat sfeerfoto’s:

Mike

Bart Peeters

Abdellah

Afscheid

3 thoughts on “Concertfotografie: Bart Peeters”

 1. En heb je van Bart Peeters himself toestemming gekregen om die foto’s te publiceren ? Hopelijk heb je hem dan meteen een heel interview afgenomen…

 2. FW:

  voor de vijfde keer op rij gaat radio 1 in “100 op 1” op zoek naar de beste Belgische song. Helaas werd in hun lijst geen rekening gehouden met de beste CD die dit jaar uitkwam. Slimmer dan de Zanger van Bart Peeters is een ongelooflijke en tijdloze plaat, gevatte teksten met prachtige muziek, en dat vinden niet enkel wij (enkele vriendinnen van de groep) maar ook de vele mensen die intussen de concertreeks bijwoonden en de duizenden die intussen de pas verschenen CD kochten.

  Daarom een kleine oproep: surf naar http://www.radio1.be > 100 op 1 en kruis op 157 “Heist aan Zee” aan (uit de vorige CD) en op 251 vul je “Messias” van Bart Peeters in. God zal het u lonen!

  Op 13 december (ja, dat is nu woensdag al!) wordt de lijst afgesloten.

  dankje,
  Katrien, Marleen, Sofie en Pascale

Reageer!