Verkeersinfarct

Op weg naar mijn werk vanochtend ben ik nog maar eens heel hard geschrokken van de opvliegendheid en de agressiviteit van autobestuurders, van het Leuvense verkeer en van het verkeer in het algemeen.

Alles zat weer potdicht vanochtend. Ellenlange files, en zeer licht ontvlambare chauffeurs tot gevolg. Twee chauffeurs vlogen elkaar voor een niemendalletje bijna in de haren; ruitje open, en maar schreeuwen, en maar claxonneren, en maar doen. En ondertussen de rest maar faren en tuutten. En ik daar dan met mijn fietske zo voorzichtig mogelijk langs.

Sommige mensen worden ongemanierde varkens als ze achter hun stuur zitten. De file haalt hen het bloed onder de nagels, en dat moeten en zullen ze afgereageerd krijgen op hun medebestuurders. Die uiteindelijk gewoon in hetzelfde schuitje zitten.

Het stemt me allemaal bijzonder somber en pessimistisch. Ze zeggen dat mobiliteit en verkeer dé inzet wordt van de komende verkiezingen, maar dat lijkt me nonsens. Wié kan in godsnaam dít verkeersinfarct oplossen??? 🙁 🙁 🙁

Reageer!