Floyd

Floyd Landis, tourwinnaar 2006Draaien met de wind. Dat doen mensen.

Exact één week geleden was iedereen in massale bewondering voor het prachtige staaltje wielerkunst dat Floyd Landis had neergezet in de Ronde. Na een inzinking op woensdag, had hij op donderdag zo maar even negen en een halve minuut goedgemaakt; de gele trui was weer binnen handbereik. Hah! Take that!

Lovende reacties alom. Deze man mocht de Tour winnen, hij had het verdiend!

Eén week later wordt bekendgemaakt dat de tourwinnaar na zijn heroïsche rit een positief plasje heeft gemaakt. Weg magie. En nu plots heeft iedereen het zien afkomen, was het wel te verwachten, was zijn prestatie bovenmenselijk, en is de wielersport rot.

Tjah, het is nog even een tegenexpertise afwachten, maar ik vrees ervoor. En misschien weet Landis zelf van niets, maar is er een “pilleke in zijn eten gedaan”. Maar hoe dan ook: er is stront aan de knikker.

Er schiet helaas inderdaad niet veel geloofwaardigheid meer over voor de wielersport, door al die schandalen. Jammer, want het is zo’n mooie sport.

Ik ben al heel blij dat ze Landis’ naam pas bekend gemaakt hebben nadat ze vrij zeker waren. Op die manier werd hij niet voortijdig aan de schandpaal genageld, al werd er ondertussen natuurlijk lustig op los gespeculeerd.

Ach ja, we hebben Tom Boonen nog, Vlaanderens hoop in bange wielerdagen.

One thought on “Floyd”

  1. Ik heb dit jaar de Tour niet gevolgd en daar nog geen minuut spijt van gehad. ‘k Heb alleen hier en daar een berichtje op een blog gelezen over de geweldige inspanning van ene Floyd Landis. Het hele gedoe kon mij dit jaar gewoon niet meer begeesteren.

Reageer!