Geef die madammen een programma!

Ik zit op de trein, op weg van mijn eerste post-geboorte-werkdag naar vrouw en kinderen. Ik probeerde nog een beetje te werken, maar mijn aandacht werd continu afgeleid door het bijzonder boeiende gesprek tegenover mij.

Twee oudere dames, naast elkaar op de trein, terugkerend van een gezellig dagje shoppen in Leuven. Eerst ging het gesprek over koetjes en kalfjes, maar al gauw belandde het onderwerp op ‘televisie’, en begonnen ze het hele TV-seizoen te overlopen en te bespreken. Schitterend gewoonweg, de beste TV-recensies die ik al gehoord heb in jaren. Onontdekt talent! Voer voor een rubriek in weet-ik-veel-welk-programma. Ik ben weer helemaal mee met de pulp en andere onzin op de Vlaamsche teevee.

Enkele fijne uitspraken:

– ‘t Es binnenkort weer De Slimste Mens. Goh, ik verlang, kvin da zo’n schoon program. En kzien diejen Erik Verlooy gère bezig. Mor de Pappenaaimers is ook een fijn program! Mor vorige zondag waren het toch slechte teams ze. Diejen professor, schandelijk gewoon!

– Kijkte gij naar Code 27 op VTM? Da’s toch maar flauwkes ze. Dat is zo een beetje gelijk Witse, maar dan veel slechter. Mor van Witse moeten ze blijven ze! D’er is geen een gelijk Witse! Echt, ja.

– Mor ik kijk eigenlijk niet naar VTM. Of nee, just naar de Rodenbachs wel, daar let ik nog naar.

– Ik zien al gère eens ne schone film. De woensdag zijn het dikwijls goei films, op twee-bee-ee. Mor der is daar ook veel vuiligheid op ze, op twee-bee-ee.

– Ja, zwijg me dervan. Al die programma’s riyalitee-programma’s gelijk Expositie Robinson en De Blok, da is toch zo ne zever.

– Weete wat ik wel schoon vind van die programs? De besten hobbykok van Vlaanderen. Mor diene Sergio mag zich wel ne keer scheren ee.

– Eigenlijk kijken wij vooral op zondag naar teevee. Da begint bij het nieuws, en da eindigt – ja – bij Witse ee.

Ik hoop voor Hubert Damen (de acteur die Witse speelt) dat hij zich goed onherkenbaar kan maken als hij over straat loopt. Zo’n horde hitsige oudere dametjes, dat is echt niet te onderschatten hoor!

Reageer!