Multimindermeer

In de krant van vandaag staat: ‘consumeren’ wordt ‘consuminderen’. Omdat we steeds minder consumeren, en dus eigenlijk meer consuminderen.

Ik vind het wel leuk gevonden. En ik hou wel van dat soort woordspelingen.

Zoals de sketch van Jacques Vermeire, die het had over het feit dat ze in Meerhout minder hout hadden dan in Minderhout, en dat ze daarom gingen hout halen in Houthalen, waardoor ze in Meerhout nu meer hout hadden dan in Minderhout. En ik denk dat Boom er ook nog ergens bij betrokken was.

Of het verhaal van een vriend, die een bakkerij in de Parkstraat in Leuven binnenstapte, en daar vertelde dat hij twijfelde tussen een meergranenbrood en een multigranenbrood, en het verschil vroeg. Waarop de vriendelijke bakkersvrouw met haar zwoele stem uitlegde dat er in een multigranenbrood meer granen zaten dan in een meergranenbrood. Waarop mijn vriend weer antwoordde dat hij wel zin had in een multigranenbrood, maar dat hij graag wat minder granen had, en dus liever een meergranenbrood had.

Of zoals Konstantinopel Kiekeboe, die de inflatie toepaste op de taal, en van de zin “Alle eendjes zwemmen in de vijver” maakte: “Alle tweetjes zwemmen in de zesser”. Veel, veel meer van dat soort woordspelingen staan in het bewuste Kiekeboe-album, De Ka-Fhaar, als ik me niet vergis.

One thought on “Multimindermeer”

Reageer!