iPhone in België: tóch vrijdag 11 juli

Wel heb ik ooit! Bij Aiphonia, de godin der telefoontoestellen!

De iPhone in België komt tóch op 11 juli – nu vrijdag dus – naar België. Dat heeft Mobistar vandaag bekend gemaakt.

En zoals verwacht gaat hij bijzonder prijzig zijn. 525 euro. Dat is een pak meer dan de 199 dollar die in de VS moet neergeteld worden voor het gadget, en natuurlijk krijg je op diverse fora nu weer roepers en brullers die staan te schreeuwen dat België een apenland is, dat Mobistar zakkenvullers zijn, en dat het een regelrechte schande is.

Wat die schreeuwers schijnen te vergeten, is dat het toestel in België wel simlockvrij verkocht wordt, wegens onze wetgeving. M.a.w.: de Belgische iPhone kan je gebruiken met om het even welke provider, om het even welk abonnement. Terwijl je in de VS vasthangt aan een abonnement van 1 provider voor 2 jaar. En die provider legt dus zelf maar al te graag een deel van de prijs bij. Maar waarom zou Mobistar Proximus-gebruikers gaan subsidiëren? Vandaar dus de prijs. (En aan allen die denken dat hij over een jaar ferm gezakt gaat zijn in prijs: dream on…)

Het geroep en geschreeuw heeft natuurlijk ook te maken met de hype. Toen ik zeven jaar geleden de allereerste iPod in voorverkoop bestelde, heb ik daar 555 euro voor betaald. 30 euro meer dan voor deze iPhone, en ik had in de plaats een baksteen met zwart-wit-schermpje en een harde schijf van 5 GB. Maar er schreeuwde niemand moord en brand, want niemand kende de iPod, niemand wilde de iPod. Zeven jaar later wil iedereen een iPhone, en is er dus verontwaardiging alom omdat het ding een gangbare prijs heeft voor een smartphone met die mogelijkheden. Aaah, le peuple.

Soit, nu zien wat bibi gaat doen. De timing is, euhm, grappig. Mijn GSM schijnt het namelijk net vandaag begeven te hebben…

Reageer!