De grote verdwijntruc

Och, terwijl we dan toch aan het lachen zijn met het VRT journaal… Nog een filmpje.

Aangezien ze daar in de Reyerslaan volop een nieuwe studio aan het bouwen waren, werd het journaal al enkele weken uitgezonden vanuit een kleine studio met een blue key, een blauwe achtergrond waarop achteraf het decor geprojecteerd werd. En dat liep technisch niet altijd even goed…

(link naar het filmpje)

5 thoughts on “De grote verdwijntruc”

  1. Ik snap het niet helemaal, ik dacht dat de camera vast op de presentator gericht staat en hetgeen op de bluescreen geprojecteerd wordt verandert. Ik zou dus eigenlijk verwachten dat het decor gaat bewegen en niet de presentator.
    Waar zit de fout in mijn redenering?

  2. ‘t Is een practical joke van De RedactieTM, waarbij ze bruine zeep op de studiovloer hebben uitgesmeerd en een koordje aan Wimmeke zijn bureaustoeleke gebonden hebben.

    De sloebers…

  3. Goya, blue screen wordt niet “geprojecteerd”, de blauwe kleur wordt gewoon uitgefilterd en vervangen door een foto van hun decor. Als je dus een camera op statief zet, en er een beetje naar links en naar rechts mee beweegt, dan verandert Wim de Vilder van plaats in het beeld, maar de achtergrond blijft hetzelfde omdat die gewoon een foto is die niet afhangt van de camerapositie. Alles wat blauw is, wordt foto. Gelijk van welke kant je dat blauw filmt.

    Moest je dat blauw nu niet uitfilteren, dan zie je ook wim de vilder door beeld zoeven voor een blauwe muur…

Reageer!