Admin Drop Menus

Olalalala, wat vliegt de tijd. Het is alweer woensdag. Of liever: het is bijna donderdag. Nog net op de valreep een snelle Plugin op woensdag.

En het is er eentje om tijd te winnen bij het bloggen, komt dat even van pas. Een plugin voor WordPress, de blogsoftware achter deze en vele andere blogs.

WordPress-gebruikers zijn vast en zeker vertrouwd met deze gebruikersinterface:

Gebruikersinterface WordPress

Je ziet drie blauwe balken boven elkaar: de titelbalk, een balk met een aantal menu-opties, en een donkere balk met een aantal subopties. Wil je een pagina beheren, dan klik je eerst op ‘Beheren’, daarna moet je vaak even wachten tot de opties ingeladen zijn, en daarna kan je klikken op ‘Pagina’s’.

Al bij al niet veel werk, maar als je dit veel doet op een dag, ben je blij met elke klik en elke seconde die je kan uitsparen. En daar is Admin Drop Menus een mooie oplossing voor.

Via deze eenvoudige plugin, verandert de bovenstaande menubalk in onderstaande:

Verbeterde navigatiebalk

De dubbele balk is vervangen door een elegante, enkele balk, die direct de subopties toont in een drop down menu wanneer je met de muis over een optie navigeert.

Het kan heel banaal klinken, maar je kan niet geloven hoe gelukkig ik ben met deze tijdsbesparende plugin.

Anders had ik dit artikel vast nooit op tijd klaargekregen 🙂

Download Admin Drop Menus

6 thoughts on “Admin Drop Menus”

  1. Neen, het is tijd voor internet op de trein! 🙂

    Neen, alle stokheid op een gekje… inderdaad, mijn leven is er wat hectischer op geworden, ik kom niet meer tot het schrijven van diepgravende theorieën.

    Maar ik vermoed dat – eens alle dozen uitgepakt zijn en alle inhoud op zijn plaats – het ook al veel beter gaat gaan.

    Ondertussen zijn alle Zen-tips welkom.

  2. Ik vermoed dat je Tiger Style Adminstration ook wel leuk zal vinden dan. Het hele uitzicht wordt “lichter”, de bovenste balk komt links te staan, de tweede balk blijft vanboven. Ik vind het persoonlijk iets handiger en overzichtelijker dan de drop down menus.

Reageer!