Snap Shots

De eerste plug-in in deze nieuwe rubriek, is een oude bekende die sinds deze week in een nieuw jasje zit, met een nieuwe naam: Snap Shots, voorheen bekend als Snap Preview Anywhere.

Snap Shots verkoopt zichzelf als “een open platform om context-relevante content te creëren”. Heel concreet kan je functionaliteit aan een webpagina toevoegen door dynamisch informatie van elders op het internet te plukken, en die in een vakje te presenteren.

Snap Shots kan je gebruiken op elke webpagina, maar op een blog kan het heel makkelijk dankzij een speciale plug-in voor WordPress. Ook voor andere platformen bestaan er gelijkaardige plug-ins.

Je ziet de plug-in enkel in actie wanneer je mijn blog rechtstreeks leest, via webpalet.titeca.net dus, en niet via bv. een RSS-feed. Op mijn blog zie je bij bepaalde links een ballonnetje verschijnen rechts van de link. Dat ballonnetje wijst op een Snap Shot, die verschijnt wanneer je met je muis over de link gaat hangen.

Voorbeeld van een Snap Shot

Het ballonnetje met daarin een preview van een webpagina, is een PreviewShot: een zicht op de webpagina achter een link, zonder dat je moet doorklikken. Sinds kort heeft Snap echter nog een hele resem andere Shots in het gamma!

Bijvoorbeeld:

Knappe dinges, vind ik. En leuk speelgoed.

Reageer!