Hyperrealistisch

Een paar weken geleden heb ik een artikeltje gepost over Speed Painting, filmpjes van prachtige afbeeldingen die in versneld tempo in Photoshop gemaakt worden.

Toen heb ik ook beloofd iets te vertellen over Hyperrealistic vector art.

Allereerst: bekijk onderstaande foto.

Een station in Damen
© Bert Monroy

Foto? Of tekening?

U bent nog van de domste niet, en u hebt het natuurlijk al door: het gaat hier om een tekening. Jawel, een tekening, uit het niets gemaakt vanuit een grafisch vectorprogramma zoals CorelDraw of Adobe Illustrator dat zijn.

Een tomaatDe afbeelding die u hier links ziet, is er zo nog een (© Henke Svensson): het lijkt net een foto, maar het is een tekening. Een hyperrealistische.

Een mooi overzichtje met veel meer voorbeelden vind je bij Basang Panaginip. Daar vind je verder ook links naar allerlei andere sites met veel meer voorbeelden.

Een speed-filmpje met het tot stand komen van zo’n afbeelding heb ik helaas niet gevonden (tips welkom in de reacties), maar wel een zeer mooie stap-voor-stap uitleg:

Eric Tranchefeux is een Franse graficus die een opdracht had gekregen om een kat te tekenen voor een verpakking. De afbeelding is uiteindelijk niet gebruikt door de opdrachtgever, maar Eric legt in een verhelderend artikel wel netjes uit hoe hij stap voor stap van schetsen naar een hyperrealistische afbeelding in Photoshop gaat. Let op, want voor u het weet bent u gekrabt!

Netjes!

2 thoughts on “Hyperrealistisch”

Reageer!