Van 0 naar 42 kilometer

Nog een berichtje in de schaduw van de 20 km.

Koen FilletKoen Fillet, vooral bekend als co-presentator van het Radio 1-programma Jongens en Wetenschap in een vorig leven, is zich in opdracht van Canvas aan het voorbereiden op de marathon van New York, begin november.

Een knap streefdoel vind ik dat, en hoedje af als hij het haalt; ik zal het hem niet nadoen – een halve marathon is voor mij meer dan genoeg.

Ik heb recentelijk ontdekt dat hij er een leuke blog op nahoudt, waar hij in zijn leuke schrijfstijl (die we ook kennen van de J&W-boeken) zijn vorderingen neerpent. koenfillet.blogspot.com is het adres van ‘s mans blog.

Op diezelfde blog heb ik trouwens vernomen hoe het de man is vergaan die ik op 100 meter voor de finish heb zien liggen (omringd door een reanimatieteam): niet goed. Heel slecht zelfs. De jongeman is overleden. Mijn oprechte deelneming aan de betrokken familie en vrienden.

Helaas schijnt dat er ook onvermijdelijk bij te horen, bij zo’n massa-evenement. Of zoals Koen Fillet volgens Lienweb (nog zo’n loperblog) zelf in Wilde Geruchten schijnt gezegd te hebben: “Laat 25.000 man in Flanders Expo kleurenwiezen en er valt ook wel een dode.”

Het blijft slikken. En stil worden.

Reageer!