Over poezen, containers en stoeten

CyperOp zondag 14 mei is het weer zover, dan gaat in Ieper (de stad waar ik opgegroeid ben) de driejaarlijkse Kattenstoet weer door.

Ik heb zelf jaren lang als deelnemer in allerlei groepen meegefigureerd in de stoet, maar tegenwoordig mag ik van aan de zijlijn toekijken, en dat zal ik ook dit jaar weer met alle plezier doen.

Dit jaar krijgt de stoet misschien wel een hele speciale gast…

Dany Wolfs, een antiekhandelaar uit het Ieperse, is sinds een paar weken zijn kat Floche kwijt. Stilaan hadden ze er zich bij neergelegd dat het beestje waarschijnlijk ergens het leven had gelaten, of ergens anders een thuis had gevonden, toen ze plots bericht kregen van een zakenrelatie in Oakland (Californië) dat een container met meubels goed aangekomen was… en dat er een kat in zat. Floche was in de container gesukkeld en had de grote reis van Antwerpen naar Californië samen met de meubels gemaakt, 35 dagen aan een stuk. Het beestje was fel vermagerd, maar heeft het overleefd.

Nu zoekt de eigenaar een manier om het beestje opnieuw naar België te krijgen. Per container is niet echt een optie. Als iemand betere opties weet, kunnen ze de eigenaar steeds contacteren (057/36.03.09).

En wie weet krijgt de poes op 14 mei dan wel een ereplaatsje in de Ieperse Kattenstoet…
Alle info over de stoet vind je op de Ieperse website.

Reageer!