Photoshop-links: de selectie van de chef

Woensdag begint de halfjaarlijkse cursus Photoshop die ik doceer op mijn werk.

Naar aanleiding van de nieuwe editie van mijn cursus, heb ik een collectie links bijeengesprokkeld. Mijn favoriete links om meer te weten over Photoshop: vooral tutorial-sites dus.

Binnenkort post ik een overzichtje met de beste fotografie-links.

 • PhotoshopSupport.com
  Zeer volledige website met heel wat tutorials over Photoshop, en een overzichtelijke blog.
 • Lunacore.com
  Deze website heb ik eerder al vermeld op mijn blog. Lunacore is een bescheiden website met enkele zéér gedetailleerde tutorials. Een aanrader!
 • Lunacore blog
  Lunacore heeft sinds kort ook een eigen weblog, waar je wat nieuws over Photoshop terugvindt. Als bezoeker van Webpalet zal de visuele stijl van de Luncacore blog je niet geheel onbekend overkomen 🙂
 • Photoshop TV
  Sinds november heeft de NAPP een eigen Video Podcast (kortweg Vodcast). Wekelijks brengen twee Amerikanen en een Canadees een uitzending van 40 minuten met heel veel gezever (die Amerikanen toch… :?) en hier en daar wat nuttige tutorials en tips. Eerder voor beginners maar best interessant!
 • Photoshop Killer Tips
  Van dezelfde keuken, maar een stuk interessanter: de dagelijkse Photoshop Killer Tips van Matt Kloskowski (een van de Photoshop TV-guys). Ook hier weer een Vodcast, maar wel een dagelijkse van twee minuten met één tip, in plaats van 40 minuten gebral en een paar tips per week. Een reeks tutorials in video-vorm dus. Heel interessant.
 • Tutorialized
  Site met een hele reeks tutorials over alle mogelijk onderwerpen, maar vooral toch ook een uitgebreide Photoshop-sectie.
 • Planet Photoshop
  De zoveelste site met een uitgebreide reeks Photoshop-tutorials.
 • GFX^TM
  De laatste tutorial-site die ik in dit overzicht geef. Misschien de zoveelste, maar toch wel een speciale.

2 thoughts on “Photoshop-links: de selectie van de chef”

 1. Deze website ben ik onlangs tegengekomen. photoshop tutorials. Het is een nieuwe nederlandse site. Er staan nog niet veel tutorials op, maar in de weken dat ik deze site bezoeker komen er toch altijd enkele bij.

Reageer!