iRumors

iPhone... van CiscoMaar enfin toch. De blogs en technologiewebsites staan vandaag bol van het nieuws dat Cisco een iPhone heeft uitgebracht, terwijl iedereen al maanden zit te wachten op een iPhone van Apple (zie bv. hier en hier en hier).

En er is her en der ontgoocheling. “Hoe, maar Apple ging toch een iPhone uitbrengen?”, “Hoe konden ze zo stom zijn om die naam niet te registreren?” en “Gaat de Apple GSM er nu niet komen??”

Kijk, Apple heeft nooit bevestigd dat ze aan een telefoon aan het werken zijn, laat staan dat ze gezegd hebben dat hij de voorspelbare en wat saaie naam iPhone zou hebben. Dat zijn puur geruchten.

Geruchten. Apple drijft er op. Het bedrijf hult zich rond nieuwe berichten steeds in angstvallige geheimhouding, wat het mysterie rond nieuwe aankondigingen en de persaandacht alleen maar opdrijft. PR-gewijs geweldig sterk dus voor Apple. Maar de keerzijde van de medaille is dat Apple afgerekend wordt op ontgoochelingen omdat de geruchten lang niet altijd kloppen. Geruchten ontstaan, geruchten groeien, geruchten worden voor waar aangenomen, en als ze dan niet blijken te kloppen is iedereen boos op Apple. Grappig eigenlijk.

Zo dus ook met de iPhone. Er zijn al jaren geruchten over Apple die een eigen GSM aan het ontwerpen is, en de laatste maanden zijn die geruchten sterker dan ooit. Iedereen zit te wachten op de Apple GSM, en iedereen gaat er van uit dat die er vroeg of laat komt. Maar misschien is Apple daar gewoon helemaal niet in geïnteresseerd, en er dus gewoon ook niet mee bezig. Enkel wanneer Steve Jobs, de big boss, een aankondiging doet, is het the real thing. En de boodschap is dus gewoon: afwachten. Net zoals voor de langverwachte true video iPod.

Zouden ze om al die geruchten smakelijk, of eerder groen, lachen in Cupertino?

2 thoughts on “iRumors”

Reageer!