Dromen van een toekomstige video-iPod

Apple is er altijd al heel sterk in geweest om zijn nieuwe producten tot het laatste moment ultrageheim te houden. Pas wanneer grote baas Steve Jobs in de arena treedt, komen de product-aankondigingen. En altijd weer weet hij ons te verrassen.

Uiteraard is zoiets voer voor speculaties. Heel dit geheimzinnig gedoe voedt mee de hype-sfeer die rond Apple hangt. En er bestaan dus heel wat “geruchten-sites”, die er hun werk van maken om zoveel mogelijk te speculeren en zoveel mogelijk informatie te ontfutselen over mogelijke toekomstige Apple-producten. Bekende voorbeelden van zo’n “rumor-sites” zijn MacRumors.com en SpyMac.com.

De laatste tijd circuleren de wildste geruchten over de toekomst van de iPod. De recentste toevoeging aan het kleinood, was de mogelijkheid om video af te spelen. De resolutie van het piepkleine beeldschermpje is haarscherp, maar het blijft een klein schermpje. En daarom verwachten veel mensen dat Apple het scherm van de iPod gaat uitbreiden naar de volledige oppervlakte van de MP3-speler. Maar dan blijft er natuurlijk geen plaats meer over voor de navigatieknoppen. Maar dat zou dan weer opgelost worden door die dynamisch op het scherm te laten verschijnen; een touch-screen dus.

Een mogelijke toekomstige iPod

Droom of realiteit? De toekomst zal het uitwijzen. In ieder geval vinden heel wat enthousiaste fans het heel leuk om hun droom-iPod uit te werken met de computer. Deze WikiPedia-pagina biedt een overzichtje van een aantal mockups.

Mockups zijn fan-afbeeldingen (gemaakt in Photoshop) waarvan geweten is dat ze vals zijn. Dit zijn dus geen product-foto’s van Apple zelf, het zijn gewoon digitale dromen.

Maar dromen, dat mag eh.

Reageer!