Regenboogmachine

Regenboogmachine

Deze week een wat speciale foto van de week – een tekening eigenlijk.

Zoals ik vorige week vertelde, ben ik afgelopen zaterdag meester van een groep avonturiers geweest. De avonturiers hebben het er goed vanaf gebracht.

Hun missie was het vernietigen van een regenboogmachine in de landstreek Binkendorf. De regenboogmachine was buitgemaakt van een ontvoerde alchemist, die geloofde dat regenbogen de sleutel waren tot het beheersen van het weer. De ontvoerders echter hadden er andere bedoelingen mee: aan de voet van elke regenboog staat een pot goud, en goud blinkt zo mooi. Om de machine te voeden was echter kleurensap nodig, en dat onttrok op magische wijze de kleuren aan het land. Zo werd het hele land langzaamaan grijs en zwart-wit, en verloor alles zijn kleur. En zeg nu zelf: grijze brandewijn – je zou van minder depressief worden.

Gelukkig hebben onze moedige avonturiers de machine weten te vernietigen, en zijn de daders op vakkundige wijze afgeslacht.

Voor de illustraties van mijn verhaal mocht ik rekenen op mijn vaste illustratrice, Eveline. Op de afbeelding zie je haar interpretatie van een regenboogmachine. Te mooi om te vernietigen, bijna!

4 thoughts on “Regenboogmachine”

  1. Euhm neen, maar ik ben dan ook minder thuis in die dingen 🙂

    Bedankt voor de tip, maar met zo’n uitstekende illustratrice in huis red ik me wel 🙂

Reageer!