Lightroom 2 Beta

How wow, het is een prachtige Paasvakantie op software-release gebied.

Vorige week al Photoshop Express (waarvan u nog een review te goed heeft), in het weekend dan WordPress 2.5 (waarover ik eigenlijk ook nog iets wil schrijven), en gisteren een publieke beta van Lightroom 2.

Lightroom is het professionele fotobeheerpakket van Adobe, de makers van Photoshop. Het is geen vervanger van Photoshop, maar het is zoveel meer dan gewoon een fotobibliotheek. Ik hou zo hard van dat programma! Sinds ik Lightroom gebruik, haal ik zoveel meer uit mijn foto’s, en werk ik zoveel sneller.

Dat prachtige pakket wordt nu nog veel prachtiger. Enkele belangrijke features die ontbraken in versie 1, komen eraan in versie 2, en die kunnen nu uitgeprobeerd worden met de publieke beta.

Ik zou zeggen: uitproberen die handel, maar hou er rekening mee dat dit pakket toch enige instapdrempel heeft, en het bedoeld is voor de serieuze amateur. Als huis-, tuin- en keukenfotograaf kan je er iets minder mee aanvangen, of is het vooral overkill. Maar daar is Photoshop Elements dan weer een prachtige oplossing.

Sweet!

2 thoughts on “Lightroom 2 Beta”

  1. Brr, WordPress 2.5, dat bleef hangen op de upgrade.php (leeg scherm) waarna de admin module compleet onbereikbaar was.
    Gelukkig werkte een herinstallatie van de oudere versie wel….

Reageer!