Speculoospasta

SpeculoospastaDe Speculoospasta van Lotus – bekend van De Bedenkers – vliegt de deur uit, staat vandaag in de gazet.

En dat is niet verwonderlijk, want een goed product verkoopt zichzelf. Ik eet ondertussen ook al zo’n twee weken ‘s ochtends bo’kes met speculoos, en ik moet zeggen: ik ben een fan.

Al van het moment dat de pasta voorgesteld werd in het één-programma, dacht ik: dit wil ik proberen. Ik hou van de smaak van speculaas, en het idee om die speculaas in een boterhampasta te draaien, sprak me wel aan.

En ja hoor: het werkt. Het is een verfrissende verandering op de ochtendlijke boterham. Ik had stiekem ook gehoopt dat deze lekkernij mij van mijn Nutella-verslaving kon afhelpen, maar die hoop berg ik beter weer op: nadat ik de voedingswaardetabel van beide pasta’s vergeleken heb, blijkt dat de Speculoospasta een nog grotere caloriebom is dan Nutella.

Rep je dus naar de winkel, en haal zo’n potje. Als je er een vindt natuurlijk, want ze hebben bij Lotus moeite om de verkoop bij te houden. Al zal veel van die verkoop momenteel wel te maken hebben met nieuwsgierigheid en het bekend-van-tv-effect, dus dat zakt wel weer.

Enne, het verschil tussen ‘speculoos’ en ‘speculaas’? Voor zover ik weet is dat zoals het verschil tussen ‘Coca’ en ‘cola’: het eerste is een merknaam, het tweede een soortnaam. Coca-cola is een cola, Pepsi-cola ook. Speculoos is de speculaas die Lotus maakt, maar andere fabrikanten maken ook speculaas. Dus de Speculoospasta van Lotus is een speculaaspasta, maar alleen de speculaaspasta van Lotus is Speculoospasta!

Of zoiets…

8 thoughts on “Speculoospasta”

  1. Pingback: Blasfemie!

Reageer!