Photoshop Express is er!

Een jaar geleden aangekondigd, en nu is hij er: de eerste beta van Photoshop Express, de online organisatie- en edit-tool van Adobe.

Verwacht absoluut geen online versie van Photoshop, met alle toeters en bellen. Photoshop Express is een compleet afzonderlijk product, met een eigen doelgroep. Eerlijk gezegd vind ik de naam ‘Photoshop’ misleidend. Het gebruik van deze naam is duidelijk een commerciële zet van Adobe.

Photoshop Express is meer een online beheertool voor foto’s dan een professionele foto-editor, en leunt dus veel dichter aan bij Photoshop Elements dan bij Photoshop. Of qua online diensten heb ik de indruk dat ze in het vaarwater van Flickr willen gaan zitten.

Ben je op zoek naar een online versie van Photoshop, dan is Splashup veel meer wat je zoekt.

Volgende week op Webpalet een véél uitgebreidere bespreking van Photoshop Express, met een vergelijking met Splashup, Phixr en Picnik. Stay tuned!

Voorlopig moet je het stellen met dit aankondigingsnieuws, en natuurlijk: de link:

www.photoshop.com/express

3 thoughts on “Photoshop Express is er!”

  1. Heel vreemde interface om je Photoshop Express ID aan te maken, het lijkt net alsof de shift-toets tijdelijk wordt uitgeschakeld in dat venster.
    @ en . zijn dus niet te typen door AZERTY-gebruikers. Gelukkig werkt control-V nog wel.

  2. Het lukt muj niet om in te loggen in photoshop express. Mijn mailadres wordt geweigerd. kan iemand mij een oplossing geven aub.
    Thx.

Reageer!